Lezing Arthur Japin (uitverkocht)

Info en tickets
DatumDi 15 november 2022
Aanvang 20:00 uur
Einde 22:00 uur
Locatie Bibliotheek Cultura
Prijzen Normaal € 7,50
Over zijn nieuwe boek 'Wat stilte wil'
Info en tickets
DatumDi 15 november 2022
Aanvang 20:00 uur
Einde 22:00 uur
Locatie Bibliotheek Cultura
Prijzen Normaal € 7,50
Lezing Arthur Japin (uitverkocht) Over zijn nieuwe boek 'Wat stilte wil'Di 15 november 2022 20:00 uur
Over de activiteit

Een avond met Arthur Japin, schrijver van prachtige romans waarin hij historische figuren tot leven wekt. Op dinsdag 15 november organiseren Cultura en Boek en Buro Ede een lezing naar aanleiding van zijn nieuwste boek: Wat stilte wil.

Arthur Japin debuteerde in 1996 met de verhalenbundel Magonische Verhalen. Zijn doorbraak volgde een jaar later met De zwarte met het witte hart. Deze historische roman over twee Ghanese prinsjes werd veelvuldig vertaald en werd de basis voor toneel- en dansvoorstellingen en een opera, getiteld Kwasi en Kwame. Japin speelt in zijn werk met waargebeurde feiten, die zich veelal afspelen in het buitenland. De overgave, een roman over indianen en een pioniersfamilie (bekroond met de NS Publieksprijs), speelt zich af in het Texas van 1800 en Vaslav gaat over de levensgeschiedenis van de Pools-Russische balletdanser Vaslav Nijinski. In 2006 verscheen van zijn hand het Boekenweekgeschenk De grote wereld.

Naast zijn schrijverschap is Japin actief als scenarioschrijver voor film en toneel, televisiepresentator en acteur. Japin is een graag geziene gast in tv-programma’s, o.a. bij Avro’s Kunstuur en RTL Late Night. En nu dus in de bibliotheek! Dinsdag 15 november komt Arthur Japin naar Cultura en vertelt er over zijn werk, zijn leven én natuurlijk zijn nieuwste boek.

Wat stilte wil
Zingen is Anna’s grote geluk. Zij heeft de stem, de opleiding en het talent en de ambitie, maar in de negentiende eeuw is een carrière als zangeres voor een meisje uit haar milieu ondenkbaar. Maar we schrijven 1885: de tijden lijken te veranderen. Gesterkt door de eigenzinnigheid en vrijheidszin van schrijvers als Kloos, Verwey, Van Eeden en Van Deyssel, in wier entourage zij terechtkomt door haar broer Willem, durft Anna haar eigen weg te gaan. In stil verweer oefent zij haar stem en zet, als onafhankelijke vrouw, haar eerste eigen stappen in de muziek en de liefde. Maar zij heeft buiten de macht van haar familie gerekend...

Programma

19.30u: inloop

20.00u: start lezing

20.45u: pauze

21.00u: gelegenheid tot het stellen van vragen

22.00u: einde