Alles weten over digitaal lezen

Lees e-books of luister naar een luisterboek
Ebooks

E-books

Via de online bibliotheek kun je met je abonnement gratis e-books lenen. Er is genoeg keuze want er zijn ruim 28.000 boeken beschikbaar voor jong en oud. 

Luisterboeken

The Reading Corner

Met de app LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken op je tablet of telefoon. Je kunt kiezen uit ruim 3.700 luisterboeken.

Bereslim

Bereslim

Spelen is de beste manier om te leren! Ontdek de leukste voorleesverhalen met bewegende figuren, geluidjes, muziek en een mooie vertelstem.

Digitale voorleestas

De digitale voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken en doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk!

De voorleeshoek

The REading corner

Spannende boeken, grappige boeken, prentenboeken, informatieve boeken: de voorleesfilmpjeskast is rijk gevuld.

Junior Einstein

Junior Einstein

De beste online leer- en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor de groep 2 t/m 8.

Delpher

Delpher

Dé Historische Database van NL. Hoe zag het nieuws eruit op je geboortedag? Doorzoek Delpher en ontdek meer, steeds weer!

Online Taalhuis

Online Taalhuis

Heb jij moeite met lezen en schrijven? We helpen je met beter leren lezen en schrijven. En we helpen je ook met rekenen en omgaan met de computer. 

Digitale bronnen

Digitale bronnen (databanken)

Bekijk hier welke handige bronnen je allemaal online kunt gebruiken via de Bibliotheek, maar ook vanuit huis. Inloggen doe je met je pasnummer en wachtwoord.

Taalklas
Ontwerp zonder titel ()
Kopie van Facebook & Linkedin ()

Oefenen.nl

Oefenen.nl biedt toegang tot online oefenprogramma’s zoals ‘Klik en Tik’. Op een informele manier oefenen met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Een lidmaatschap van de Bibliotheek is voor deze databank niet nodig.

Proquest

Vooral Engelstalige databanken met periodieken en kranten, poëzie en literatuur (klassiekers als Yeats en Goethe), maar ook tijdschriftarchieven zoals dat van Harper’s Bazaar.

Online cursussen

Leer online en blijf je ontwikkelen met de online cursussen van de Bibliotheek. Speciaal voor al onze leden!