Dit was 'm: de meivakantie bij Cultura!

14-05-2021
3 minuten

Activiteiten tijdens de meivakantie

Van vossenjacht tot graffiti 

Maandag 3 mei was het zover, de meivakantieweek van Cultura ging van start! Benieuwd hoe deze week verlopen is? Lees snel verder. 

Rommelen en trommelen

Het weer was koud maar droog en Patrick van “Rommelen en Trommelen” beet het spits af. Hij pakte vol goede moed zijn trommels uit en straalde uit dat hij er zin in had. In het grasveld van het Slijpkruikpark in Ede waren door de mannen van de facilitaire dienst van Cultura twee stevige tenten neergezet. Gelukkig bleken deze op maandag nog nauwelijks nodig te zijn. De kinderen konden zich uitleven in twee trommel workshops en vermaakten zich zichtbaar prima. Het was fijn om te zien dat de kinderen weer lekker aan de gang konden. 

Theater 

Dinsdag zouden de kinderen met theater aan de gang gaan, maar helaas,… Een te harde wind maakte het geven van de workshops niet mogelijk. Het is prachtig als kinderen kunnen acteren dat ze worden weggeblazen door de wind, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat dit ook echt gebeurt. Hopelijk kunnen we de kinderen snel weer in Cultura gaan ontvangen, waardoor we minder afhankelijk zijn van het weer, al zijn buitenactiviteiten wel super leuk. 

Vogelhuisjes & HuubTV

Op woensdag werd de buurt opgeschrikt door geklop en getimmer vanuit het Slijpkruikpark. De kinderen waren met Lieke van het Historisch Museum Ede aan de gang met het maken van vogelhuisjes. De wind speelde ook nu weer parten, maar door af en toe aan de tent te hangen, zodat deze niet wegwaaide, konden de kinderen de nieuwe buitenverblijven voor onze gevleugelde vrienden goed afmaken. De jonge vogeltjes in Ede worden dit jaar geboren in prachtig versierde of getimmerde huisjes. Ook was HuubTV van de partij. Goochelaar Huub vertolkte een spetterende show in het Slijpkruikpark en toonde zijn kwaliteiten door in de wind en de regen tóch zijn Diabolo act op te voeren. De kinderen konden hiernaast genieten van de vele magische fratsen die Huub voor hen en met hen uithaalde.

Graffiti workshop

Op donderdag verhuisde de vakantieactiviteiten naar het gebouw van Astrant om aan de slag te gaan met graffiti. In twee ploegen met kinderen boven de 10 jaar gingen ze aan de slag. Eerst werd er een gaaf ontwerp gemaakt, en vervolgens gingen de kids naar buiten om een echt graffiti kunstwerk te maken. De kinderen kregen er geen genoeg van en hadden graag nog uren door willen werken.

Op zoek naar vossen

Op vrijdag was de grote vraag waar de fantastische meneer Vos was gebleven. In een heuse vossenjacht trok een hele grote groep kinderen door het centrum van Ede en kwam daar de bijzonderste figuren tegen zoals Pippi Langkous, Willie Wonka, en Asterix. Vrijdag was het prachtig weer, dus de vakantieactiviteiten-week werd met een warm gevoel afgesloten. Op naar de zomervakantie!