Erfgoed: Werk en leven van Wim Mulder

06-04-2023

Cultura Erfgoed nodigt je uit om vanaf 15 april de tentoonstelling ‘Het werk en leven van Wim Mulder’ te bezoeken. De expositie toont schilderijen, aquarellen, tekeningen, glas-in-lood ,- en mozaïekwerk van deze kunstenaar. Daarbij wordt er ingegaan over zijn werk tijdens de bezettingsjaren.

Vanaf 15 april te bekijken bij Cultura Erfgoed op de 2e verdieping van Cultura.Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00-20.00, zaterdag van 10.00-17.00 en zondag gesloten.

Wim Mulder (1908 – 1992) was een kunstenaar die binnen verschillende disciplines actief was. Hij schilderde en vervaardigde grafiek, maar is in de regio vooral bekend om zijn monumentale mozaïeken en glas-in-lood werken.

De kunstenaar werd geboren in Emmerik, maar woonde en werkte een groot deel van zijn leven in Otterlo. In huis ’t Rieselo aan de Houtkampweg had hij zijn eigen atelier waar hij ook tentoonstellingen organiseerde.

Hij groeide op in Arnhem en studeerde in 1933 af aan de middelbare school voor beeldende kunst en kunstnijverheid van het genootschap ‘Kunstoefening’’, vandaag de dag bekend als kunstacademie ArtEZ.