Koffiedrinken met | De dames van 'TIS HIER GEEN HOTEL'

27-08-2021
3 minuten

Op vrijdag 17 september spelen cabaretiers Ellen Dikker, Dianne Liesker & Hanneke Drenth het theaterstuk ‘Tis hier geen hotel’. Over pubers en alles wat daarbij hoort: gesmijt met deuren, harde muziek, continu rotzooi en complete chaos. Want, zoals Dianne zegt: ‘’Het onderwerp is onuitputtelijk en herkenbaar voor iedereen die pubers heeft of puber geweest is!’’

Over dit komische trio willen we meer weten. En dus bellen we op een maandagmiddag met Ellen, Dianne en Hanneke.

Van website naar podium

De website tishiergeenhotel.nl bestond al, toen het idee kwam voor een theatershow. Dianne: ‘’Ik schreef columns voor de website en kende Ellen uit het wereldje. Tijdens een kopje koffie met Ellen kwam het idee ter sprake…’’Ellen vult aan: ‘’Ik was direct enthousiast. En toen het groter en groter werd, gingen we op zoek naar een derde persoon. Zo kwamen we bij Hanneke uit.’’Hanneke: ‘’We kenden elkaar al uit het wereldje. Het klikte direct, we vullen elkaar heel goed aan.’’Hoe uit zich dat? Ellen: ‘’Hanneke kan prachtig liedjes schrijven en zingen, Dianne is heel sterk in comedy en ik ben weer beter in typetjes. We zijn een goede mix en staan allemaal in onze eigen kracht.’’

Dianne: ‘’Mijn jongens laten telkens hun vieze boxers in de badkamer slingeren. Ik heb er alles aan gedaan: straffen, belonen. Maar NIETS helpt!’’


Gek op pubers

Wat we natuurlijk heel graag willen weten: hebben jullie zelf pubers? Hanneke: ‘’Nee, mijn oudste kind is nu 9 jaar, dus het begint al wel langzaam te komen!’’Dianne: ‘’Jazeker. Ik heb een tweeling van bijna 17, 2 jongens. Eén van hen heeft zojuist een vegan kokosmakroon voor mij gebakken. Echt heel lekker!’’Ellen: ‘’Mijn zoon is 16, die zit er wel in ja!’’En wat vinden jullie zelf het ergste aan de puberfase? Dianne: ‘’Mijn jongens laten telkens hun vieze boxershort in de badkamer slingeren. Ik heb er alles aan gedaan: straffen, belonen…niets helpt. Ik laat ze nu maar liggen, maar ja, nu ligt er dus een enorme hoop. Ze deden het eerst ook met hun handdoeken, maar sinds ik ieder een eigen kleur gegeven heb, is dat opgehouden. Dan kan ik tenminste de juiste persoon op zijn lazer geven...’’Ellen: ‘’Ik vind dat gehang zo vermoeiend…én dat ze niet aanspreekbaar zijn, alleen maar op hun telefoon zitten, NIKS doen!’’Hanneke: ‘’Ja, dat lijkt mij ook het ergste: dat je geen contact met ze krijgt.’’Ellen: ‘’Maar ze zijn vooral ook heel leuk hoor. Vooral de humor en de spiegel die ze je voorhouden.’’Dianne: ‘’Nou, en dan die kokosmakronen die ze voor je bakken. Echt héérlijk!’’

Eigen pubertijd

Er zit veel herkenning in de voorstelling. Hoe waren jullie zelf tijdens de puberteit? Dianne: ‘’Ik was niet echt een rauwdouwer, ben opgegroeid in een klein dorpje in Groningen. Maar ik was al wel dronken geweest op mijn 15de, dat zijn mijn puberzoons nog niet!’’Ellen: ‘’Ik was vooral met jongens bezig en heel onzeker. En ik ging veel op avontuur, erop uit. Het is tegenwoordig inderdaad wat preutser.’’Hanneke: ‘’Mijn ouders hebben het met mij ook niet lastig gehad. Ik was vrij rustig. Maar jongens en make-up zijn mij ook niet ontgaan!’’

Ellen: ‘’Iedereen is puber geweest, er zit veel herkenning in de show!’’


Nostalgie

De voorstelling is óók leuk voor mensen zonder pubers. Hanneke: ‘’Iedereen is puber geweest. Er zit veel herkenning in de show.’’Dianne: ‘’Zeker voor alle mensen tussen de 45 en 55 zit er veel nostalgie in de voorstelling. Denk bijvoorbeeld aan het bellen met je vriendje in een telefooncel, omdat je niet wilde dat de hele familie meeluisterde via de huistelefoon!Ellen: ‘’Maar voor mensen met pubers is het wel echt extra leuk!’’Dianne: ‘’Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in! Dus hopen maar dat corona zich koest houdt en we kunnen gaan knallen.’’Ellen: ‘’Ja, het heeft veel te lang geduurd. We zijn er echt weer helemaal klaar voor!’’

TIS HIER GEEN HOTEL speelt op vrijdag 17 september om 20:15 uur. Kan je er niet fysiek bij zijn, maar wil je de voorstelling wel graag zien? De voorstelling is ook via livestream te bekijken!