Koffiedrinken met | Roos Blufpand | Singer Songwriter Festival

11-04-2022
3 minuten

Op vrijdag 20 mei is het eindelijk weer zover: de 5e editie van het Singer Songwriter festival. Een avond genieten van optredens van bekende en opkomende singer-songwriters, zoals Roos Blufpand, Aafke Romeijn, Sophie Straat en Gitta de Ridder. Wat je allemaal mag verwachten? Lees maar, de artiesten vertellen het je zelf!

Roos! We spraken elkaar al eerder, maart vorig jaar om precies te zijn. Toen was je druk met het opnemen van je isolatieliedjes in de studio. Hoe gaat het nu met je?

‘’Het gaat supergoed met mij! Begin augustus is het album ‘Samen alleen’ uitgekomen, vol met de isolatieliedjes waar we het in maart ’21 over hadden. Stuk voor stuk verhalen van verschillende soorten én maten mensen. Benieuwd? Luister hem hier alvast!’’

Tussen de lock downs in

‘’Na het uitkomen van het album heb ik precies in de tijd dat het even kon een isolatieliedjes-tour gedaan. Voornamelijk buiten én op hele sfeervolle plekken. Denk bijvoorbeeld aan ‘Fruittuin van West’ en ‘Bij de Tuinman’ in Hilversum. Het was magisch om na al die tijd weer voor publiek te mogen spelen, ik en mijn bandleden hadden dat zó gemist! De afsluiting van de tour was in de Stadsschouwburg Utrecht en heel snel daarna kwamen er weer aangescherpte corona- maatregelen. Ik mag dus niet klagen!’’

Creatieve flow

Je hebt je dus niet verveeld! En waar ben je nu zoal mee bezig? ‘’Ik ben nu lekker aan het coachen en aan het schrijven voor, je raadt het al: mijn nieuwe album! Na al die liedjes op maat is het stiekem ook lekker om weer mijn eigen creatieve flow te volgen en te schrijven wat ikzelf vet vind! Daarnaast ben ik ook nog bezig mijn vlogs, het is een hele mooie manier om verhalen achter mensen te horen. Daarnaast leer ik veel over de verschillende onderwerpen en hoop ik taboes te doorbreken. Ik zie mijn vlogs inmiddels als een verlengstuk van mijn muziek: hier kan ik de verdieping in opzoeken.’’

Intieme set

Waar kan het publiek op rekenen bij jou tijdens het Singer Songwriter Festival? ‘’Een hele intieme set. Ik kom weer een keertje solo, dat betekent dat je de kern van mij en mijn liedjes zult horen. Geen poespas, maar vooral echt én oprecht. Ik kies de liedjes die voor mij persoonlijk het meest waardevol zijn en mij op dat moment het meest raken. Een week van tevoren maak ik de set-list: pas dan voel ik welke nummers ik het beste kan zingen en spelen!’’

Heel-veel zin!

Hoeveel zin heb je er in? ‘’Op schaal van 1 tot 10? 1000000 ;-) Want na mijn isolatieliedjes-tour, net tussen alle maatregelen door, had ik daarna weer 0 optredens staan en heb ik dingen af moeten zeggen. Dus ik sta weer te popelen!’’