Koffiedrinken met | Stephanie Struijk

09-09-2021

De theaters zijn weer open! Voor veel artiesten voelt dit als thuiskomen. Zo ook voor Eva de Roovere en Stephanie Struijk, die ein-de-lijk met hun tour ‘Overal kom ik thuis’ het land door mogen. We spraken Stephanie over de tour, de muziek maar vooral over thuiskomen. Want, wat betekent dat ‘thuiskomen’ nu eigenlijk voor haar? Lees mee en kom erachter.

‘’Het maakt niet uit op welke plek ik ben. Als de sfeer goed is en de mensen zijn fijn, dan voel ik mij thuis!’’ – Stephanie Struijk

Jullie mogen weer!

Stephanie: ‘’Jaa, supertof! We hebben echt onwijs veel zin om weer op het podium te staan na alle corona-gekkigheid. In de tussentijd heb ik wel wat livestreams gedaan, maar dan pas kom je erachter hoéveel je vaart op de energie van het publiek. Je krijgt een ‘uitgesteld applaus’, want achteraf zie en hoor je pas hoe mensen het vonden. Ik heb het optreden gemist. En ik denk dat ook het publiek hunkert naar weer ergens naartoe mogen, nieuwe mensen ontmoeten en naar ‘échte’- live- muziek luisteren…’’

Jullie tour heet ‘Overal kom ik thuis’, wil je hier iets meer over vertellen? ‘’Het is een ode aan het muzikant mogen zijn. Want zo zien we het: we vinden het heel bijzonder dat wij dit werk mogen doen. Dat we letterlijk bij mensen thuis komen, omdat ze onze muziek draaien. Daarnaast voelen we ons natuurlijk ook thuis op het podium. Het is een mooi haakje naar onze muziek die je meeneemt op reis.’’

Wat betekent thuiskomen voor jou? ‘’Oeh, dat is een mooie vraag! Naast dat er plekken zijn die voor mij belangrijk zijn: ik kom uit Limburg en ik heb een tijd in Amerika gewoond, voel ik mij vooral thuis als de sfeer goed is en de mensen fijn. Ik ben niet zo verbonden aan een bepaalde stad of een land. Wel heb ik graag natuur om mij heen.’’

Je bent nu al een aantal keer in Cultura geweest. Voelt dit ook als thuis? ‘’Jazeker! Volgens mij was het 2007 toen ik voor de eerste keer in Cultura stond, dat is alweer 15 jaar geleden. Ik vind het een ontzettend mooie plek, met een intieme zaal. Fijn dat ik al zo lang bij jullie mag komen!’’

‘’Ik vind het een ontzettend mooie plek, met een intieme zaal.’’’

Wat mag het publiek van jullie verwachten? ‘’Het gaat heel erg over het muzikant zijn en over van huis zijn. We spelen liedjes van mij en Eva en we spelen echt samen, we staan voortdurend allebei op het podium. We vertellen een verhaal. Toen we laatst aan het repeteren waren klonk het zó mooi, dat ik zelfs dacht: ‘Wow, ik zou hier echt een kaartje voor kopen.’’ Hier voegt ze lachend aan toe: ‘’Maar dat zou ik echt nooit over mezelf zeggen hoor!’’

Dus, iedereen moet komen? ‘’Als je ondergedompeld wilt worden in verhalende liedjes en teksten, dan zeker. Ik vind Eva’s liedjes ook zó mooi: ze kan heel beeldend zingen, tijdens het luisteren is het echt alsof er een film in je hoofd afspeelt. We hebben er vooral onwijs veel zin in.’’

Op vrijdag 1 oktober spelen Eva de Roovere en Stephanie Struijk het theaterconcert ‘Overal kom ik thuis!’ Wil je hier bij zijn? Boek dan snel je tickets!