Singer Songwriter Festival | MINKA!

23-08-2021

Heb je een zomer vól festivals ook zo gemist? Dan hebben wij goed nieuws! Op zaterdag 4 september organiseren wij in samenwerking met Astrant het Singer Songwriter festival. Dat betekent heel veel live muziek van geweldige artiesten op een unieke locatie, namelijk het Openluchttheater. Zie je jezelf al staan? Wij ook! En om alvast in de stemming te komen, stellen we de artiesten maar al te graag aan je voor. Lees mee met het verhaal van MINKA!

Een blij-maker in hart en nieren, gek op dansen, droomt van een duet met geluksbrenger Typhoon én noemt zichzelf liever geen Singer Songwriter, maar muzikant/ artiest. We hebben het over MINKA!

‘’Dans alsof er niemand kijkt en trouwens, ach, laat ze maar kijken!’’


Dansbaar

Als je zin hebt in een avondje flink dansen, dan ben je bij MINKA aan het juiste adres. Minka: ‘’Ik maak Nederlandstalige popmuziek. Muziek zonder zware boodschap maar mét vrolijke hoop en vertrouwen. De algemene boodschap die ik achter wil laten met mijn muziek, is dat je je niets moet aantrekken van anderen en gewoon jezelf moet zijn. Daarom zeg ik ook altijd: ‘Dans alsof er niemand kijkt en trouwens, ach, laat ze maar kijken!’ Lekker losgaan dus, dat doe ik zelf ook!’’

Met de paplepel ingegoten

Van kleins af aan was het al duidelijk dat ze de muziek in wilde. ‘’Vroeger wilde ik al naar het Conservatorium. Thuis werd er altijd gezongen en muziek gemaakt. Vanuit het Conservatorium kwam ik in bandjes terecht, ging ik van coverband naar eigen-werk-band en van alternatieve, Engelstalige, rockmuziek naar Nederlandstalige popmuziek. Dus ja, eigenlijk heb ik nooit iets anders gewild!’’

‘’Elk optreden is een nieuw avontuur. Je stapt de auto uit en ziet wel hoe de avond verloopt!’’


Op avontuur

Wat vind je het leukst aan artiest zijn?‘ ’Elk optreden is een nieuw avontuur. Je stapt de auto uit en ziet wel hoe de avond verloopt. Daarnaast is het mijn missie om het publiek de dagelijkse rompslomp te laten vergeten, te leven in het moment en gewoon even te genieten. Als dat lukt, ook voor mezelf, is een avond voor mij helemaal geslaagd!’’


Dromen

Ze droomt ervan om ooit eens op Pinkpop te staan. Minka: ‘’Dit heb ik ook letterlijk een keer gedroomd! Bij Pinkpop kijkt het hele veld 1 kant op, waardoor je echt dat ‘samen-gevoel’ krijgt. Het lijkt me te gek als iedereen tegelijk gaat zingen en dansen. Natuurlijk zijn andere festivals, zoals Down The Rabbit Hole, ook welkom hoor. En daarnaast lijkt het mij heel tof om ook België te veroveren met mijn muziek.’’

Singer Songwriter Festival

Wat kunnen we van MINKA verwachten tijdens het Singer Songwriter festival? Minka: ‘’Eigenwijze liedjes die je niet meer uit je hoofd krijgt, veel dansen en vooral dat ik er heel veel zin in heb!’’


MINKA maakt tintelfrisse Nederlandstalige elektropop met een vrolijke Rock & Roll vibe. Op het Singer Songwriter festival speelt ze van 20.00 tot 20.45 uur.