THEATER BLIJFT | CHRISTEL AAN HET WOORD

10-05-2021
4 minuten

’UIT DE KLEINE GESPREKJES MET ONZE BEZOEKERS, HAAL IK VEEL POSITIVITEIT!’’

Het is stil in Cultura. Heel stil. Maar desondanks staan wij, onze medewerkers en artiesten, niét stil. Achter de schermen wordt er hard gewerkt. Zo ook door Christel, één van onze bekende gezichten van de horeca.

Ondanks dat haar oorspronkelijke werkzaamheden volledig zijn weggevallen, heeft ze het goed naar haar zin bij de bieb-2-go.‘’De bieb-2-go zie ik als een klein tokootje: mensen komen er een praatje maken en waarderen het enorm dat we tóch nog ‘open’ zijn!’’

Christel Theater Blijft DEF 0

BLIJE GEZICHTEN

Het valt Christel op dat de mensen blijer zijn dan bij de eerste lockdown. ‘’Bij de bieb-2-go voer ik veel kleine gesprekjes met onze bezoekers. Hieruit merk ik dat iedereen positief is, ze zijn blij met de enkele dingen die ze nog wél mogen. Gelukkig heb ik nog veel contact met de mensen. Toen de horeca wegviel, was dat nog maar de vraag.’’

CARRIÈRE SWITCH

De horeca is volledig weggevallen. Hoe vul je jouw dagen? ‘’Ik verveel mij geen moment. Op dinsdagochtend doe ik nog het één en ander voor de horeca en de overige dagen werk ik voor de bibliotheek. Ik heb collega’s van andere afdelingen nu beter leren kennen, wat ontzettend leuk is!’’

"KIJK NAAR DE LUCHT. DIE IS PRACHTIG BLAUW!’’


BLAUWE LUCHT

Als we Christel vragen wat de hele situatie haar heeft gebracht, moet ze lang nadenken. ‘’Heel eerlijk gezegd, heeft de situatie mij persoonlijk niets gebracht. Ik word 60, voor mijn gevoel is die ‘leer-fase’ inmiddels wel voorbij.’’Heeft de situatie dan iets opgeleverd waar we allemaal iets aan hebben, volgens Christel? ‘’Jazeker. Kijk maar naar de lucht, die is prachtig blauw. Mensen genieten meer van de natuur én zijn liever voor elkaar. Dat zijn allemaal mooie voordelen!’’

ONTMOETINGSPLEK

Het gaat Christel aan het hart dat veel jongeren, maar ook ouderen, kampen met eenzaamheid. ‘’Ik merk dat mensen elkaar missen. Neem bijvoorbeeld onze bezoekers van het filmhuis of de vaste gasten op vrijdagochtend. Zij kijken echt uit naar een leuke filmmiddag, schilderen, of samen muziek maken bij Cultura. Lekker een kopje koffie vooraf en een drankje in de pauze. Vooral de gezelligheid met elkaar, is wat zij het meest missen. Cultura is voor hen echt een ontmoetingsplek.’’

MOOISTE THEATERERVARING

‘’Al een paar jaar trakteer ik mijn zus, schoonzus en moeder op een uitje. Zo zijn we een keer naar Hélène Fischer in het GelreDome in Arnhem geweest én naar Danny Vera: zowel in het Theaterhotel in Almelo als in Cultura. Zo maken we mooie herinneringen. Die keer met Danny Vera in Cultura was een fantastische avond, vooral mijn moeder genoot enorm. Later op de avond zijn we nog op stap geweest, waarbij mijn moeder (toen 83) het hele café op zijn kop zette. Prachtig!’’