THEATER BLIJFT | SIGRID AAN HET WOORD

09-05-2021
4 minuten

‘’HET GEEFT ENERGIE OM TE KIJKEN NAAR WAT ER ONLINE MOGELIJK IS!’’

Het is stil in Cultura. Heel stil. Maar desondanks staan wij, onze medewerkers en artiesten, niét stil. Achter de schermen wordt er hard gewerkt. Zo ook door Sigrid, accountmanager Sales & Events.

Tijdens de eerste lockdown was er even paniek bij Sigrid:‘’Mijn vak bestaat uit mensen fysiek ontvangen, de locatie tonen én verhuren. Ik dacht alleen maar: hoe kan ik mijn werk uitvoeren als de locatie niet beschikbaar is?’’ Maar gelukkig valt inmiddels alles op zijn plek.‘’Er is online onwijs veel mogelijk. Je moet het alleen even beseffen!’’

Sigrid


VAN HOT NAAR HER

Normaal gesproken rent ze van hot naar her en is ze het liefst op 2 plekken tegelijk. ‘’Voor mijn werk ben ik veel in contact met onze klanten. Ze komen hierheen, we drinken een kop koffie én ik geef ze een rondleiding. Vervolgens werk ik op kantoor het voorstel uit en ben ik bijna altijd bij het event aanwezig. Ik vind het een heerlijke combi van werkvloer en kantoor. Het is prettig om de hele dag in de weer te zijn!’’

HET WENT

Voor Sigrid was het dus zeker even wennen toen Cultura haar deuren moest sluiten. ‘’Het is natuurlijk een gekke periode, maar je raakt eraan gewend. Het lastige vind ik dat je niet weet hoe ver je vooruit moet kijken. Het liefst wil je gewoon weer die reuring hier op locatie, terug naar hoe het was…’’

OVER EEN ANDERE BOEG

Sigrid: ‘’Het roer moest om, maar ik zit er lekker in. Ik doe nu voornamelijk kantoorwerkzaamheden: ik onderhoud onze contacten telefonisch en per mail én breid ze verder uit. Ook kijk ik naar andere locaties, ik ga met ze in gesprek om te kijken hoe zij de zaken aanpakken. Daarnaast zijn we druk met het onderzoeken van de online mogelijkheden, neem bijvoorbeeld livestreaming. Voor de zakelijke markt liggen hier zeker kansen. Dat geeft weer energie!’’

NABIJE TOEKOMST

De toekomst ziet Sigrid dan ook rooskleurig in. ‘’De crisis heeft mij geleerd om verder vooruit te kijken. Alles draaide bij ons om de locatie, maar we hadden er nooit over gedacht wat het zou betekenen als dit weg valt. Je moet kansen zien, samenwerken. Dan komen de ideeën vanzelf. Dat is ook nu gebleken!’’

‘’TIJDENS DE EERSTE VOORSTELLING DIE IK BIJ CULTURA ZAG, MERKTE IK DIRECT HOÉ BIJZONDER ONZE THEATERZAAL IS!’’


MOOISTE THEATERMOMENT

‘’Dat is de voorstelling geweest van Thomas Acda, de eerste artiest die ik in Cultura zag. We zaten op de eerste rij en ik merkte direct hoé bijzonder onze theaterzaal is: Thomas stond nog geen 2 meter bij ons vandaan. De beleving is direct heel anders en ik vond het een enorm contrast met de voorstellingen die ik gewend was: waarbij de artiest bijna met het blote oog niet te zien is.’’