THEATER BLIJFT | VERA EN BEATRICE AAN HET WOORD

01-02-2021
4 minuten

‘’HET IS ALLEMAAL NIET MEER ZO VANZELFSPREKEND. DAAROM: GENIET VAN WAT WÉL KAN!’’

Het is stil in Cultura. Heel stil. Maar desondanks staan wij, onze medewerkers en artiesten, niét stil. Achter de schermen wordt er hard gewerkt. Zo ook door Vera en Beatrice van der Poel, de zingende zussen van ABBA Extra Small.

Alles loslaten, meezingen én genieten: dat is ABBA Extra Small. Vera van der Poel:‘’De energie dat ik van een optreden krijg en de interactie met het publiek, is wat ik het meeste mis.

ABBA XS

NIEUWE MUZIEK

Gelukkig gaat het goed met Vera en Beatrice. Beatrice vertelt: ‘’Het gaat goed, al merk ik een soort verdoofd gevoel. De toekomst is nu zo onzeker, nieuwe projecten komen niet van de grond omdat we niet precies weten wat er komen gaat. Aan de andere kant heb ik nu wel tijd om aan mijn nieuwe album te werken. Ook houd ik mij bezig met het inspreken van luisterboeken, daarmee heb ik het razend druk...’’Vera: ‘’Positief gezien levert de situatie ook nieuwe inzichten en nieuwe muziek op. Alles is betrekkelijk.’’

UITLAADKLEP

Optreden is voor de zussen een grote uitlaadklep, niet voor niets natuurlijk dat dit hetgeen is wat zij het meeste missen sinds de coronacrisis. Vera: ‘’Tijdens een optreden kan ik al mijn energie kwijt. Het is fysiek nét zo lekker als sporten.’’ Beatrice vult aan: ‘’Van optreden krijg ik telkens weer een adrenalinekick. En ook het samen spelen met muzikanten en de borrel na afloop mis ik enorm. De wereld is ineens een stukje kleiner.’’

"OPTREDEN IS FYSIEK NÉT ZO LEKKER ALS SPORTEN!’’


LIVESTREAM

Aanstaande zaterdag, 6 februari, betreden de zussen weer het podium en zijn ze te bewonderen via livestream. Hoe kijken ze daar tegenaan? Beatrice: ‘’ABBA Extra Small is een avondje écht lekker ontspannen en thuis mag je nog harder meezingen. Het publiek kan nu dus alles helemaal loslaten en optimaal genieten. Het is niet meer zo vanzelfsprekend, daarom: geniet van wat je (nog) hebt en kan doen!’’

SAMEN VERDER

En of ze onze bezoekers een hart onder de riem willen steken. Beatrice: ‘’Ik denk dat we behoorlijk verwend zijn in ons land: de overdaad, het consumeren…deze pandemie heeft ons behoorlijk wakker geschud. We moeten de crisis samen aanpakken en nog meer genieten van alle dierbaren om ons heen." Vera vult aan: ‘’En mocht alles weer opengaan, wens ik iedereen veel fijne voorstellingen, concerten en kunst toe. Het verrijkt je leven!’’

MOOISTE THEATERERVARING

Vera: ‘’Omdat ik zelf op het podium sta, kijk ik extra kritisch naar andere voorstellingen. Helaas word ik dan niet heel snel geraakt. Als het toch lukt, is dat te gek! Zo vond ik Lazerus heel indrukwekkend. Het decor, video en licht…alles klopte.’’ Beatrice: ‘’Ik heb dat ieder jaar op Oerol. Wat een geweldige voorstellingen heb ik daar gezien! Buiten in de duinen, bij de ondergaande zon, op het wad, in de regen en de wind: alle voorstellingen die ik daar zag, zijn voor altijd.''

Op zaterdag 6 februari spelen Vera en Beatrice de sterren van de hemel tijdens het livestreamconcert ‘’ABBA Extra Small’’. Zorg dat je erbij bent! Klik hier voor meer informatie én bestel direct je tickets.