Aquarelleren en Schilderen Vervolg

Aquarelleren en Schilderen Vervolg

Informatie

  • Gebouw Centrale
  • Prijs 304,00 €
  • Cursusduur 13
  • Lesdag maandag

Wim Gregoor

Docent

Over de cursus

Bij het aquarelleren worden de basistechnieken in vogelvlucht behandeld. Om de uitdrukking van de techniek niet beperkt te houden tot pure registratie, wordt er gewerkt met indirecte materialen en instrumenten.

Door middel van tamponneren, werken met Arabische gom, zout, lappen en dergelijke wordt het aquarelleren een middel in plaats van een doel. Schilderen algemeen betekent dat gewerkt wordt met acryl-en olieverf, krijt/pastelkrijt, kortom alle technieken, met penseel of paletmes aan eigen thema’s en gestelde klassikale opdrachten.

Omdat in deze vervolgcursus ook beginnende cursisten welkom zijn,  wordt er regelmatig terug gegrepen naar basis-technieken zoals kleuroefeningen, perspectief, compositieleer. In deze cursus is het schilderen een middel om te komen tot inhoudelijke uitdrukking van interesses en fascinaties.

Regelmatig gaat de docent met de cursisten naar tentoonstellingen. Ook wordt het atelier van de docent bezocht waar hij een kijkje achter de schermen geeft van eigen werk.

Docent Wim Gregoor

”Mijn naam is Wim Gregoor en ik geef hier al meer dan 20 jaar les in schilderen en tekenen.
Als ik elk jaar terugkijk op wat iedereen heeft gemaakt, zie ik van iedere cursist altijd een enorme ontwikkeling en dan voel ik me een blij mens. Mijn schildergroepen zijn altijd vrolijk, er worden veel grappen gemaakt; dit werkt ontspannend en dat heb je nodig want schilderen en tekenen is niet gemakkelijk. Elk ervaringspeil van de cursist is welkom; omdat ik veel basiskennis geef (kleuren-, proportie- en vormenleer, compositie) past dat bij ieders niveau en de zittende cursisten geven dat ook graag aan elkaar door. En aan het eind van elke cursus kom je naar mijn atelier in Arnhem, kun je lachen. En we gaan uit eten. Ach, eigenlijk zijn al mijn cursussen geslaagd: iedereen blij!”