Aquarelleren en Schilderen Vervolg

Inschrijven

Robin
Coördinator Levenlang Leren & Community

kunstencentrum@cultura-ede.nl

Inschrijven
Inschrijven

Robin
Coördinator Levenlang Leren & Community

kunstencentrum@cultura-ede.nl

Inschrijven
Over de cursus

Bij het aquarelleren worden de basistechnieken in vogelvlucht behandeld. Om de uitdrukking van de techniek niet beperkt te houden tot pure registratie, wordt er gewerkt met indirecte materialen en instrumenten.

Door middel van tamponneren, werken met Arabische gom, zout, lappen en dergelijke wordt het aquarelleren een middel in plaats van een doel. Schilderen algemeen betekent dat gewerkt wordt met acryl-en olieverf, krijt/pastelkrijt, kortom alle technieken, met penseel of paletmes aan eigen thema's en gestelde klassikale opdrachten.

Omdat in deze vervolgcursus ook beginnende cursisten welkom zijn,  wordt er regelmatig terug gegrepen naar basis-technieken zoals kleuroefeningen, perspectief, compositieleer. In deze cursus is het schilderen een middel om te komen tot inhoudelijke uitdrukking van interesses en fascinaties.

Regelmatig gaat de docent met de cursisten naar tentoonstellingen. Ook wordt het atelier van de docent bezocht waar hij een kijkje achter de schermen geeft van eigen werk.

Prijs € 304,00
Cursusduur 13
Startdatum Maandag 04 september 2023
Einddatum Maandag 04 december 2023
Leeftijdsgroep Volwassenen
Lesdag & lestijd Maandag 19:30-22:00
Gebouw Centrale
Lokaal 1e etage 1.17Rechts
Docent Wim Gregoor

Selecteer een lesblok

Alles Maandag 2023-09-04 19:30-22:00
  • Maandag 2023-09-04 19:30-22:00
  • Maandag 2024-01-08 19:30-22:00
Aquarelleren en Schilderen Vervolg
Inschrijven

Maak kennis met

Docent Wim Gregoor

Mijn naam is Wim Gregoor en ik geef hier al meer dan 20 jaar les in schilderen en tekenen.
Als ik elk jaar terugkijk op wat iedereen heeft gemaakt, zie ik van iedere cursist altijd een enorme ontwikkeling en dan voel ik me een blij mens.
Mijn schildergroepen zijn altijd vrolijk, er worden veel grappen gemaakt; dit werkt ontspannend en dat heb je nodig want schilderen en tekenen is niet gemakkelijk.
Elk ervaringspeil van de cursist is welkom; omdat ik veel basiskennis geef (kleuren-, proportie- en vormenleer, compositie) past dat bij ieders niveau en de zittende cursisten geven dat ook graag aan elkaar door.
En aan het eind van elke cursus kom je naar mijn atelier in Arnhem, kun je lachen. En we gaan  uit eten. Ach, eigenlijk zijn al mijn cursussen geslaagd: iedereen blij!

Visualisering

Laat je inspireren

Korte Basiscursus
IMG 00 docu
Kunsteducatie 00 00  docu"Men schildert met het hoofd, niet met de handen."

Michelangelo

Benieuwd naar

Boek een proefles

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze cursus? Boek dan een proefles.
Doe mee en kijk of het bij je past!

TNRB