Boetseren

Boetseren

Informatie

  • Gebouw Centrale
  • Prijs 280,00 €
  • Cursusduur 13
  • Lesdag

Rietje Tuijl

Docent

Over de cursus

Het werken met klei doet iets met je, het geeft je ontspanning, en ruimte in je hoofd. Daardoor wordt je inspiratie, fantasie en creativiteit en vergroot.

In deze cursus leer hoe je in deze sfeer een ruimtelijk beeld op kan bouwen door te kijken naar de anatomie, de verhoudingen van een gezicht of figuur van een mens of dier. Het is een enorme oefening in waarneming om iets wat je ziet te vertalen in de klei. De eigen vrije expressie wordt daarin ook gestimuleerd. Tijdens de cursus leer je ook enkele lessen te boetseren naar levend model. Al het werk kan gedecoreerd worden met oxides en glazuren en wordt in de keramiekoven gebakken.

Voor deze cursus is ervaring met klei een pre.

Docent Rietje van tuyl

Sinds 2017 geef ik met veel passie keramiek- en boetseerlessen. Onder de noemer Keramiek vallen vele technieken en boetseren is daar één van. Het is inspirerend om kennis te delen en het leerproces van de cursist én mijzelf te volgen. Het is mooi als je een prachtig eindresultaat hebt maar de weg er naar toe is belangrijker, genietend leren en je eigen gevoel in de klei vastleggen, dat smaakt altijd naar meer.