Afbeelding: Introductiecursus

Introductiecursus beeldend

Update: 23 maart 2017 | de cursus is op dit moment geannuleerd. Wij programmeren deze introductiecursus weer bij de start van het nieuwe seizoen. Kunt u niet zo lang wachten maak dan gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvende proefles.

“Ik zou graag iets creatiefs gaan doen, maar ik weet niet zo goed wat bij mij past”.
Herkent u dit? Bent u op zoek naar een passende creatieve vrijetijdsbesteding? Dan is dit iets voor u!

In het voorjaar van 2017 kunt u meedoen met onze introductiecursus beeldend, tijdens de cursus kunt u kennismaken met de 3 meest populaire disciplines bij Kunstencentrum Cultura. De disciplines zijn schilderen & tekenen, keramiek en beeldhouwen. Per discipline zijn er 2 zaterdagen ingepland met een ochtend- en middagprogramma.

Aan het einde van de cursus heeft u een indruk wat Kunstencentrum Cultura op het gebied van beeldende kunst te bieden heeft. Het is dan mogelijk om u in te schrijven voor het nieuwe cursusseizoen dat begint in tweede week van september 2017.

Afbeelding: Introductiecursus_schilderenbloemen2

Schilderen en tekenen

U gaat aan de slag met drie verschillende 2D technieken: u combineert oliepasteltekenen met collagetechnieken op doek, waaroverheen u tenslotte gaat schilderen met acrylverf. Aan het einde van de cursus heeft u een spannende compositie op doek in verrassende kleurtegenstellingen gemaakt.

Afbeelding: introductiecursus_keramiek

Keramiek

In de 17de eeuw is Nederland bekend geworden door de tulpenvazen die in Delftse aardewerkfabrieken werden geproduceerd. Daarna is de tulpenvaas een bron van inspiratie geweest voor kunstenaars, designers en keramisten. Op de eerste cursusdag gaat u, aan de hand van een ontwerp, een tulpenvaas met klei opbouwen. Eventueel kunt u gebruik maken van een drukmal waarbij u de basisvorm naar eigen inzicht kunt aanvullen of veranderen. Nadat de vaas gebakken is gaat u op de tweede cursusdag uw vaas decoreren met verschillende soorten glazuren. Een week later kunt u uw tulpenvaas ophalen.
 

Afbeelding: introductiecursus_beeldhouwenfoto

Beeldhouwen

Op de eerste zaterdag krijgt u uitleg over het maken van een ontwerp en de keuze van een geschikte steen. Daarna gaat u ervaring op doen in het bewerken van 4 verschillende steensoorten. U leert dan welk soort gereedschap geschikt is voor de diverse toepassingen. Op de tweede zaterdag gaat u werken aan een klein beeld in speksteen, de bedoeling is dat u op deze zaterdag met een afgewerkt (klein) beeld naar huis gaat.
 

Inschrijfformulier

Leeftijdvolwassenen
Cursusduur6 lessen
NiveauBeginners
LesdagZaterdag 25 maart, 1 april, 8 april, 15 april, 6 mei, 13 mei
Lestijd10:00 - 15:30u (deelnemers dienen zelf voor de lunch te zorgen)
StartZaterdag 25 maart 2017
DocentJuliette Calis, Wim den Hertog en Theo Fokke
Tarief € 250,00 (incl. materiaalkosten)
BevestigingU ontvangt 1 week voor de startdatum via mail de status van de cursus via de docent. De cursus start bij voldoende aanmeldingen. Wijzigingen voorbehouden.
Cursusmoment
Gegevens cursist
Gegevens betalingsplichtige
Algemene voorwaarden
Overige gegevens
Velden met een * zijn verplicht.