Afbeelding: sarahFemke2_Modeentextiel

FanTAStisch

Vorig seizoen als pilot en wegens succes officieel als NIEUW! in ons aanbod. We hebben de cursus op verzoek langer gemaakt (lestijd en aantal lessen) en bieden deze nu voor zowel jongeren als volwassenen aan.

In deze cursus ga je vanuit gebruikt materiaal een tas maken. Vanuit het materiaal (kleding, plastic tassen, zeildoek etc) maak je eerst een ontwerp voor de tas. Allerlei mogelijkheden worden onderzocht en er wordt veel geëxperimenteerd met het materiaal. Hoe kom je tot een idee en begin je aan een ontwerp, waar ga je de tas voor gebruiken, aan welke eisen moet deze voldoen. Hoe maak je een patroon? Je kunt ook een eigen tas naar eigen smaak pimpen of een bestaand patroon gebruiken. Het gaat in de cursus om het ontwikkelen van creativiteit. Als onderdeel van de cursus kan er een bezoek worden gebracht aan tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

Doel:
Aandachtspunten in deze cursus zijn vormgeving, experiment, ontwerpen, hergebruik, technieken, kleur, en vooral het creatieve proces. Van iets ouds of schijnbaar nutteloos iets nieuws creëren.

Benodigdheden:
Neem zelf stoffen of materialen mee die jezelf of een ander kan gebruiken. Zo kan je van bijvoorbeeld een oude tas weer een nieuwe tas maken. Wanneer je zelf geen materialen hebt kan een je bij de docent materialen kopen.

Inschrijfformulier

LeeftijdJongeren / volwassenen
Cursusduur13 lessen
NiveauBeginnend
LesdagMaandag
Lestijd 19:30 - 22:00u
Lokaal0.23
Startmaandag 19 september 2016 | maandag 9 januari 2017
DocentMarjolein Leinweber
Tarief Per blok van 13 lessen: € 195,00 Jongeren | € 235,00 volwassenen (Exclusief materiaalkosten) | via automatische incasso in 2 termijnen / in 1 keer via te ontvangen factuur
BevestigingU ontvangt 1 week voor de startdatum via mail de status van de cursus via de docent. De cursus start bij voldoende aanmeldingen. Wijzigingen voorbehouden.
Cursusmoment
Gegevens cursist
Gegevens betalingsplichtige
Algemene voorwaarden
Overige gegevens
Velden met een * zijn verplicht.