Afbeelding: Schilderen & tekenen_3

Aquarelleren en Schilderen - Vervolg (Maandagavond)

Oorspronkelijk gestart als aquarelcursus, is deze cursus uitgebreid naar schilderen algemeen. Alleen aquarelleren is ook mogelijk.

Bij het aquarelleren worden zowel de basistechnieken in vogelvlucht behandeld, als dat gewerkt wordt met indirecte materialen en instrumenten, om de uitdrukking van de techniek niet beperkt te houden tot pure registratie alleen. Door middel van tamponneren, werken met Arabische gom, zout, lappen en dergelijke wordt het aquarelleren een middel in plaats van een doel. Schilderen algemeen betekent dat gewerkt wordt met acryl-en olieverf, krijt/pastelkrijt, kortom alle technieken, met penseel of paletmes aan eigen thema's en gestelde klassikale opdrachten.

Omdat in deze vervolgcursus per definitie ook wordt gewerkt door beginnende cursisten wordt er regelmatig terug gegrepen naar basis-technieken als kleuroefeningen, perspectief, compositieleer. In deze cursus is het schilderen een middel om te komen tot inhoudelijke uitdrukking van interesses en fascinaties.

Regelmatig gaat de docent met de cursisten naar tentoonstellingen. Ook wordt het atelier van de docent bezocht waar hij een kijkje achter de schermen geeft van eigen werk.

Inschrijfformulier

LeeftijdJongeren/Volwassenen
Cursusduur26 lessen
NiveauVervolg/gevorderden
LesdagMaandagavond
Lestijd19:30 - 22:00u
Lokaal1.17 Rechts
StartMaandag 11 september 2017
DocentWim Gregoor
Tarief € 560,00 (incl. BTW en excl. materiaalkosten) | via automatische incasso in 6 termijnen / in 1 keer via te ontvangen factuur
BevestigingU ontvangt 1 week voor de startdatum via mail de status van de cursus via de docent. De cursus start bij voldoende aanmeldingen. Wijzigingen voorbehouden.
Cursusmoment
Gegevens cursist
Gegevens betalingsplichtige
Algemene voorwaarden
Overige gegevens
Velden met een * zijn verplicht.