Afbeelding: Schilderen Wim Gegroor 4_185

Schilderen - Gevorderden (Woensdagavond)

Deze schildercursus gaat over de belangrijkste kunststromingen van de moderne schilderkunst: het impressionisme, het expressionisme, het kubisme, het futurisme en het dadaïsme: we gaan per periode van 5 lessen schilderen in de stijl van deze stroming.

Elke stroming duurt 5 lessen en zal worden ingeleid met een uitleg met behulp van beeld (video en foto's) en tekst, die je ook ontvangt. Stijlkenmerken en werkwijze zullen dienen als leidraad voor het maken van een futuristisch of kubistisch schilderij. Je kiest zelf een kunstenaar waarvan je het werk te zien krijgt en waarvan de stijl je bevalt en die je werkbaar vindt. Na een hele cursus zul je minstens 5 schilderijen, meerdere tekeningen en schetsen hebben gemaakt en met het mapje met de tekst van de moderne schilderkunst heb je een fantastische overzicht van het impressionisme, het expressionisme, het kubisme, futurisme en het dadaïsme, kortom: de moderne schilderkunst!

Voor deze cursus heb je ervaring met het werken met de bekende schildermaterialen. Kennis van de kunstgeschiedenis is niet nodig; deze cursus kan dienen als een eerste kennismaking met de stijl en de tijdsgeest van de stroming en dit wordt ingeleid, uitgelegd en begeleid. Elke stroming duurt 5 lessen; met 5 stromingen over 26 lessen vul je het cursusjaar en kun je een les afronden en bijwerken.

 Benodigdheden:
Je eigen schilder en tekenmateriaal; aanvulling daarvan heeft de docent altijd. Schilderpapier, doeken en papier kunnen bij de docent worden aangeschaft tegen betaling of men zorgt daar zelf voor.

Inschrijfformulier

LeeftijdJongeren/Volwassenen
Cursusduur26 lessen
NiveauGevorderden
LesdagWoensdagavond
Lestijd19:30 - 22:00u
Lokaal1.17 Rechts
StartWoensdag 14 september 2016
DocentWim Gregoor
Tarief € 550,00 (incl. BTW en excl. materiaalkosten) | via automatische incasso in 6 termijnen / in 1 keer via te ontvangen factuur
BevestigingU ontvangt 1 week voor de startdatum via mail de status van de cursus via de docent. De cursus start bij voldoende aanmeldingen. Wijzigingen voorbehouden.
Cursusmoment
Gegevens cursist
Gegevens betalingsplichtige
Algemene voorwaarden
Overige gegevens
Velden met een * zijn verplicht.