Afbeelding: Schilderen & tekenen_1

Tekenen en Schilderen - Basis en Vervolg (Vrijdagochtend of Vrijdagavond)

Deze cursus is bedoeld voor mensen die willen beginnen met tekenen en schilderen en die al enkele jaren in deze cursus bezig zijn. Daardoor is de samenstelling qua niveau gevarieerd.

Voor beginners starten we met tekenen, de basis voor alle verbeelding. Met tekenen kun je je oriënteren: een stilleven, een foto, een model. Zwart/wit of met de prachtige kleuren van pastel. En, schilderen met kleur, véél kleur: alle nuances vanaf felle en verzadigde naar vergrijzende, verre kleuren. Er wordt gewerkt met kleuroefeningen, waar je (gegarandeerd) alle nuances vlot kunt mengen. Je leert diepte in je schilderij te maken en je laat het perspectief (ook in kleur...) kloppen; je leert het allemaal. Alle technieken komen aan bod, dus ook de techniek van kijken en weten en dat niet alleen uit boeken. En, je leert werken met een thema, een doorlopend zelfgekozen onderwerp dat je boeit.

Behalve dat je in Cultura met de bus naar verschillende tentoonstellingen in onze buurlanden kunt gaan, bezoeken we in deze cursus ook een museum/musea om naar kunst te kijken. Voor dit laatste wordt werk van beeldend kunstenaars bekeken en besproken. En aan het eind van de cursus ga je naar het atelier van de docent in Arnhem.

Inschrijfformulier

LeeftijdJongeren/Volwassenen
Cursusduur26 lessen
NiveauBasis en vervolg
LesdagVrijdagochtend of vrijdagavond
Lestijd9:30 - 12:00u VOL | 19:30 - 22:00u
Lokaal1.17 Rechts
StartVrijdag 15 september 2017
DocentWim Gregoor
Tarief € 560,00 (incl. BTW en excl. materiaalkosten) | via automatische incasso in 6 termijnen / in 1 keer via te ontvangen factuur
BevestigingU ontvangt 1 week voor de startdatum via mail de status van de cursus via de docent. De cursus start bij voldoende aanmeldingen. Wijzigingen voorbehouden.
Cursusmoment
Gegevens cursist
Gegevens betalingsplichtige
Algemene voorwaarden
Overige gegevens
Velden met een * zijn verplicht.