Opnametechniek

Afbeelding: Opnametechniek_1

Altijd al willen weten hoe je een drumstel opneemt? Hoe je je eigen homestudio bouwt? Een goeie demo opneemt van je eigen band? Met deze nieuwe pilotcursus Opnametechniek leer je de basistechniek van het opnemen. In 4 avonden combineren we theorie en praktijk. De laatste avond is een praktische opnamesessie in de studio van Cultura. Bij voldoende belangstelling krijgt deze pilotcursus een vervolg in de vorm van een langere cursus in het nieuwe seizoen.

Met de mogelijkheden van tegenwoordige muzieksoftware is het steeds gemakkelijker en betaalbaarder geworden om muziek te maken in de computer. Maar de computer hoeft niet alleen te staan in een muziekproductie. Als je ook akoestische instrumenten of zang wilt gebruiken in je muziek kom je op het gebied van de
‘analoge’ opnametechniek. Deze cursus leert je o.a. wat je nodig hebt om beide werelden te combineren.

Deze pilotcursus wordt afgestemd op de interesse en behoefte van de cursisten.

Aan het eind van de cursus gaan we samen een live band opnemen en afmixen. Hierbij gaan we zelf alle sporen in balans zetten en voorzien van de benodigde effecten om een goed eindresultaat te krijgen.

Cursusdata: 15, 22, 29 juni en 6 juli 2016 van 20:00 - 22:00u | lokaal 0.23

Over de docent:
Peter Witjes studeerde Muziekregistratie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij heeft meerdere CD’s opgenomen en vele opnamesessies gedaan voor o.a. Radio 6.

Inschrijfformulier

LeeftijdJongeren / volwassenen
Cursusduur4
NiveauBasis
LesdagWoensdag
Lestijd20:00 - 22:00u
Lokaal0.22
Start15 juni 2016
DocentPeter Witjes
Tarief € 62,00 Jongeren | € 75,00 Volwassenen
BevestigingU ontvangt 1 week voor de startdatum via mail de status van de cursus via de docent. De cursus start bij voldoende aanmeldingen. Wijzigingen voorbehouden.
Cursusmoment
Gegevens cursist
Gegevens betalingsplichtige
Algemene voorwaarden
Overige gegevens
Velden met een * zijn verplicht.