Modeltekenen tekenen en schilderen van dieren – Volwassenen

Modeltekenen tekenen en schilderen van dieren – Volwassenen

Informatie

  • Gebouw Centrale
  • Prijs 304,00 €
  • Cursusduur 13
  • Lesdag maandag

Juliette Calis

Docent

Over de cursus

Dieren zijn fantastische modellen om na te tekenen en te schilderen. Tekenen leer je door veel te schetsen en goed te kijken. Levende en opgezette dieren staan voor ons model in het lokaal. Bij mooi weer werken we soms op locatie. Daarnaast maken we studies aan de hand van foto- en filmmateriaal en bestuderen we ter inspiratie werk van meesterlijke tekenaars zoals onder meer Albrecht Dürer en Peter Vos. Je leert van alles over licht en schaduw, dieptewerking en verhoudingen. We werken met potlood, houtskool en (pastel)krijt. Aan het eind van blok 1 zetten we onze mooiste schets om in een droge naald ets. In de vervolglessen van blok twee vertalen we onze schetsen naar een schilderij in acryl of olieverf.

Docent Juliette calis

Even voorstellen: mijn naam is Juliette Calis en ik heb ruim 35 jaar ervaring in het geven van teken-en schilderlessen aan jong en oud.

Het maakt me blij om cursisten stap voor stap op ontspannen wijze te begeleiden in hun creatieve proces. Ik deel hun plezier en verrassing als -soms na veel oefenen er ineens iets moois op doek of papier staat. Ik bedenk graag beeldende opdrachten die gerelateerd zijn aan technieken en kunststromingen door de tijd heen. Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen in een van mijn cursussen en je kennis laten maken met mijn opdrachten.

Juliette Calis 1