Ontwerpen en illustreren

Inschrijven

Robin
Coördinator Levenlang Leren & Community

rhafkenscheid@cultura-ede.nl

Inschrijven

Robin
Coördinator Levenlang Leren & Community

rhafkenscheid@cultura-ede.nl

Over de cursus

Teken je graag en wil je meer met je tekeningen doen? Deze cursus is een verrassende combinatie tussen analoog tekenen en schilderen op papier met digitale grafische beeldbewerking in het programma Adobe Photoshop.

We onderzoeken wat een goede illustratie of ontwerp is, wat jou inspireert en hoe je een mooi uitgebalanceerd beeld maakt dat overbrengt wat jij wilt vertellen.

Naast het werken met materialen en technieken zoals viltstift, potlood, krijt, pen en inkt, ecoline en aquarel/gouacheverf op papier, linosnede en collagetechniek, leer je met behulp van Photoshop je werk verder bewerken en deze toepasbaar te maken voor digitale reproductie.
De opdrachten variëren van het maken van ansichtkaarten reclames, boekomslagen, (spel)kaarten, logo’s en affiches tot een illustratie bij een tekst of verhaal of desgewenst een boek in pocket formaat.

  • De cursus is veelzijdig en compleet. Allerlei aspecten komen aan de orde zoals: tekenen naar waarneming en verbeelding. Diepte weergeven op het 2-dimensionale vlak. Actie en beweging. Compositie en kleurenleer.
  • We inspireren en leren van elkaar tijdens de wekelijks werkbespreking.
  • De docente laat iedere week ter inspiratie meesterlijk werk van bekende illustratoren zien.
Prijs € 297,00
Ontwerpen en illustreren

Maak kennis met

Docent Juliette calis

Even voorstellen: mijn naam is Juliette Calis en ik heb ruim 35 jaar ervaring in het geven van teken-en schilderlessen aan jong en oud.

Het maakt me blij om cursisten stap voor stap op ontspannen wijze te begeleiden in hun creatieve proces. Ik deel hun plezier en verrassing als -soms na veel oefenen er ineens iets moois op doek of papier staat. Ik bedenk graag beeldende opdrachten die gerelateerd zijn aan technieken en kunststromingen door de tijd heen.  Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen in een van mijn cursussen en je kennis laten maken met mijn opdrachten.

Een cursus is geslaagd als cursisten aangeven van de cursus genoten te hebben en veel geleerd hebben

Juliette Calis

Laat je inspireren

Illustreren en ontwerpen
Illustreren en ontwerpen
Kunsteducatie 00 00 docu

Ontwerpen en illustreren

Benieuwd naar

Boek een proefles

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze cursus? Boek dan een proefles.
Doe mee en kijk of het bij je past!

TNRB