Afbeelding: opnamestudio vierkant_website

Cursus Opnametechniek

Ben je gefascineerd door geluid?  Vraag je je ook wel eens af waarom een track fantastisch klinkt en wil je weten hoe ‘ze’ dit doen? Heb je wel eens iets opgenomen maar klinkt het niet zoals je zou willen? Dan is deze cursus wat voor jou!

In deze nieuwe cursus wordt in 10 lessen een stevige theoretische ondergrond gelegd, maar ga je ook hands-on aan de slag in de opnamestudio van Cultura. In kleine groepjes ga je samen aan het werk met het opnemen, mixen en masteren van tracks. Zowel de traditionele analoge workflow als het digitaal produceren ‘in the box’ met een DAW (Digital Audio Workstation) komt aan bod. Je krijgt theoretische kennis en ontwikkelt praktische skills om beide disciplines te gebruiken.

Gebruikte software
In deze cursus wordt gewerkt met Logic Pro software als DAW. Daarnaast komen plugins van o.a. Waves en de Reason sequencer aan bod. Als je zelf werkt met andere software is dat geen probleem: wat je in de cursus leert is universeel en kan ook worden toegepast in andere programma’s.

Cursusinformatie
De cursus bestaat uit 10 lessen van twee uur. Hiervan is de helft theorie en de helft praktijk. Lesdag en tijd: maandag van 20:00 - 22:00 uur. Bij voldoende aanmeldingen wordt de groep gesplitst in twee niveau’s: starters en gevorderden. Klik HIER voor het complete cursusprogramma.

Aan het eind van de cursus ben je in staat om:

  • een (multitrack) opname te maken van een popband;
  • een multitrack opname te mixen, een goede balans te maken en de bekendste plugins te gebruiken;
  • een track te bewerken, zowel in een audio editor als in een MIDI sequencer;
  • een eindmix te masteren.

… en heb je een theoretische ondergrond die je zal helpen bij het maken van keuzes in de praktijk.
 
Over de docent
Peter Witjes studeerde Muziekregistratie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij heeft vele CD’s opgenomen in uiteenlopende muziekstijlen en talrijke opnames gemaakt van (live-)concerten in binnen- en buitenland. Hij zegt zelf: “Voor mij is goed geluid de ‘holy grail’ van de opnametechniek. Ik wil altijd weten wat de relatie is tussen goed geluid en de muzikale betekenis. Waarom klinkt iets zoals het klinkt? Als jij je hierin herkent deel ik graag mijn kennis en ervaring met jou om samen antwoorden op die vragen vinden’.

Locatie
Opnamestudio van Cultura Molenstraat 45, 6711 AW Ede, telefoon: 0318 - 672 800
 
Cursusdata
maandag van 20:00 - 22:00u
23 jan, 30 jan, 6 feb, 13 feb, 20 feb, 27 februari (Voorjaarsvakantie, komt een nieuwe datum voor) 6 mrt, 13 mrt, 20 mrt, 27 mrt

 

Inschrijfformulier

LeeftijdJongeren, volwassenen
Cursusduur10 lessen
NiveauBeginners | Gevorderden
LesdagMaandag
Lestijd20:00 - 22:00u
LokaalOpnamestudio
Startmaandag 23 januari
DocentPeter Witjes
Tarief € 295,00 (incl BTW)
BevestigingU ontvangt 1 week voor de startdatum via mail de status van de cursus via de docent. De cursus start bij voldoende aanmeldingen. Wijzigingen voorbehouden.
Cursusmoment
Gegevens cursist
Gegevens betalingsplichtige
Algemene voorwaarden
Overige gegevens
Velden met een * zijn verplicht.