Afbeelding: schrijfworkshop

Schrijfworkshops bij de Bibliotheek Cultura

Altijd al willen schrijven maar er nooit aan toegekomen? Al jaren aan het schrijven maar het nog nooit met anderen gedeeld? Zin om te schrijven maar geen idee wat of waarover?

Voor schrijfliefhebbers met en zonder ervaring organiseert de Bibliotheek Cultura Ede een serie schrijfworkshops. Aan de hand van inspirerende opdrachten worden specifieke schrijfonderwerpen en genres onderzocht. De workshops zijn los van elkaar te volgen.

De workshops vinden plaats in de Bibliotheek Cultura (Molenstraat 45, Ede) op donderdagavonden van 19:30 – 21:00 uur. De kosten zijn €7,50 voor leden van de Bibliotheek Cultura en €10,00 voor niet-leden. Aanmelden is verplicht en kan (voor alle workshops) via onze website.

De schrijfworkshops worden afwisselend verzorgd door schrijfdocenten Christa Blokhuis, Kelly Meulenberg en Linda Vogelesang.

Kelly Meulenberg is schrijfster en schrijfcoach. Meteen na het behalen van haar Master in Creative Writing in 2013, is zij als schrijfcoach begonnen. Met haar workshops, cursussen en coaching heeft zij al honderden schrijvers geholpen te schrijven met lef. Meer informatie: www.kellymeulenberg.com.

Christa Blokhuis schrijft al sinds haar zevende en heeft in verschillende bundels gepubliceerd. Haar verhalen zijn te scharen onder de  genres literatuur en fantasy en gaan veelal over groeien, loslaten, en verdergaan. Schrijven is voor haar ontspanning, performance en therapie ineen en dit wil ze graag delen met anderen. Daarom is zij enkele jaren begonnen met lesgeven in creatief schrijven. Christa heeft milieuwetenschappen gestudeerd en werkt bij een organisatie die toezicht houdt op stikstofvervuiling. Samen met Dina El Filali heeft zij Creative || Delighers opgericht, een vereniging die creatieve expressie stimuleert. Meer informatie: www.facebook.com/creative11delight

Linda Vogelesang werkt bij de Bibliotheek Cultura als medewerker onderwijs en educatie en is daarnaast kinderboekenschrijfster en dichter. In januari komt haar gedichtenbundel voor kinderen ‘Gewoon een droom’ uit bij Uitgeverij Querido. Linda studeerde Nederlandse Letterkunde in Nijmegen en werd schrijfdocent na het afronden van de studie Docentschap Literaire Vorming aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Meer informatie http://lindavogelesang.nl/

Inschrijven voor de serie workshops Inschrijven voor één workshop

Workshops Creatief Schrijven voorjaar 2017

6 april: Schrijven voor kinderen  In deze workshop leer je waarover je moet nadenken als je voor kinderen schrijft. We focussen dus vooral op de doelgroep en op de grote verschillen in die doelgroep. Want schrijven voor peuters, beginnende lezers of tieners vraagt om heel andere thema’s en ander woordgebruik. Ook staan we stil bij geïllustreerde verhalen, zoals prentenboeken. Hoe zorg je dat woord en beeld zo goed mogelijk samenwerken? Deze workshop wordt gegeven door Linda Vogelesang

20 april: Het zeer korte verhaal  Hoeveel woorden heb je nodig om een verhaal te vertellen? Of beter gezegd: hoe weinig? Vanavond schrijven we onder het motto ‘less is more’ verhalen met zo min mogelijk woorden. Aan de hand van inspirerende opdrachten leer je te schrijven en te schrappen tot er precies staat wat er moet staan: niets meer en niets minder.
Deze workshop wordt verzorgd door Kelly Meulenberg.

11 mei: Beeldspraak ‘Het stadion ging uit zijn dak toen het beslissende doelpunt werd gescoord.’ Wist jij dat dit een metonymie is? En dat ‘De bijen speelden verstoppertje terwijl ze van bloem naar bloem vlogen’ een personificatie is? Dit zijn enkele voorbeelden van beeldspraak. Beeldspraak wordt gebruikt om vergelijkingen te trekken op verschillende niveaus en tussen verschillende concepten. Beeldspraak kan meer dynamiek geven aan je verhaal doordat het een extraatje is in beschrijvingen, maar let op dat je niet in clichés vervalt! Naast metonymie en personificatie, zullen we in deze workshop ook ingaan op vergelijkingen, metaforen en synesthesie. Als kers op de taart zullen we een allegorie schrijven. Deze workshop wordt gegeven door Christa Blokhuis.

Schrijfdocenten

kellymeulenberg_web
Kelly Meulenberg
christa_blokhuis_web
Christa Blokhuis
LindaVogelesang web
Linda Vogelesang