Afbeelding: E-books

E-books lenen bij de bibliotheek

Leden van de bibliotheek kunnen e-books lenen met hun bibliotheekpas. Duizenden e-books zijn zonder extra kosten te leen voor vrijwel alle bekende apparaten: tablet, mobiel, computer of e-reader. Ga naar de website van Bibliotheek.nl voor meer informatie en het lenen van de e-books. Bij aanmaken web account vult u uw bibliotheekpasnummer in (niet uw emailadres). Bij het inloggen daarna logt u in met het door u opgegeven emailadres.

We breiden ons e-book aanbod continu uit, zodat er meer en recentere e-booktitels beschikbaar komen. Kijk daarom regelmatig op www.bibliotheek.nl/ebooks voor het laatste aanbod. Er zijn ook Engelstalige titels aan het assortiment toegevoegd.

U mag tijdelijk 10 titels op uw boekenplank hebben staan i.p.v. 5.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een e-book in te zien voordat je het leent. Zolang deze previewmogelijkheid er nog niet is, mag u 10 e-books tegelijk lenen i.p.v. 5. De previewmogelijkheid komt na de zomer (2016) beschikbaar.

Mocht u problemen ondervinden bij het lezen van de e-books, kijk dan op onze pagina met veelgestelde vragen. Deze pagina houden we voortdurend up-to-date. We hebben er ook instructiefilmpjes geplaatst: voor het lezen op de e-reader en tablet of smartphone.

Meer informatie over de verschillende manieren om e-books te lezen leest u hieronder.

E-books in de Bibliotheek

De Bibliotheek biedt verschillende mogelijkheden voor het lezen van e-books.

E-books Bibliotheek.nl
Bibliotheekleden hebben vanaf januari 2014 via een compleet nieuw platform de beschikking over duizenden e-books. Het gaat daarbij om allerlei soorten boeken als thrillers, romans, maar ook non-fictie. Het lenen van e-books is een extra service voor leden van de bibliotheek. E-books zijn zonder extra kosten te leen voor vrijwel alle bekende apparaten.

Meld je aan via www.bibliotheek.nl/ebooks. Hier is ook meer informatie te vinden.

eBooks Eregalerij
De eBooks eregalerij bevat momenteel zesentwintig klassiekers uit de Nederlandse literatuur, zoals Max Havelaar van Multatuli en Camera Obscura van Nicolaas Beets, te downloaden als e-book. Bijzonder aan deze e-books is dat ze zijn verrijkt met achtergrondinformatie. Je ziet bijvoorbeeld een handschrift en een portret van Multatuli of een filmpje waarin een gedicht van Beets wordt voorgedragen.

De eBooks eregalerij is te bekijken via www.ebooks-eregalerij.nl of via de iPad-app. Download de app via de iTunes App Store.

Selectie-app e-books
Als lezer kun je tegenwoordig je hart ophalen met alle rechten vrije digitale boeken die op internet te vinden zijn. Maar waar te beginnen? De bibliotheek heeft nu een app ontwikkeld die u de weg wijst in het aanbod. Wij selecteren de pareltjes, en met onze app zijn die direct te downloaden en op je iPad te lezen. Je kunt nu dus waar je ook bent beginnen aan de beste klassiekers die wij voor je hebben uitgelicht.

Download de app hier. De app is ook te downloaden en te gebruiken voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Je kunt ook naar de website. Daar kun je de ePubs downloaden, die je vervolgens op bijvoorbeeld je e-reader kunt lezen.

VakantieBieb
VakantieBieb is een kadootje van de Bibliotheek aan alle leden. Het gaat om een app met een selectie van populaire boeken voor op vakantie. De app is bedoeld als kadootje aan alle leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen de e-books lezen. Het aanbod is onbeperkt beschikbaar tot de betreffende vakantieperiode voorbij is. De app is te vinden in de App Store en Google Play Store en zo te downloaden op je tablet of smartphone. Vervolgens kies je een aantal e-books die je wilt ophalen, deze komen beschikbaar via de app. Een internetverbinding voor het lezen van deze e-books is vervolgens niet meer nodig!

Kijk voor meer informatie en het downloaden van de app op www.vakantiebieb.nl.