De (on)zalige bossen

Fred Geven, Marian Mijnhardt, Jet Nijkamp & Jerry Veldhuizen

Over de expositie

Fred Geven, Marian Mijnhardt, Jet Nijkamp en Jerry Veldhuizen

De (on)zalige bossen. Een eeuwenoud bosgebied op de Veluwe met een prachtige naam. Zalig en onzalig tegelijk. Soms voelt het bos unheimisch. Vaker is het de plek waar je graag vertoeft en je kunt blijven verbazen. Vier kunstenaars kijken naar en werken over het bos en zijn bomen. Marian Mijnhardt bedacht de titel en maakte de selectie van kunstenaars. De kunstenaars kozen zelf hun werk uit voor deze presentatie.

Let op: Galerie Cultura is tijdens de lockdown gesloten. De tentoonstelling “(On)zalige bossen” wordt zo mogelijk verlengd. 

Kopie van Facebook & Linkedin  ()

Met liefde voor het bos

over de artiesten

Fred Geven (Eindhoven, 1961) www.fredgeven.nl 
Fred Geven is bijna dagelijks in het bos. Hij kijkt, zoekt, vindt en dan kijkt hij weer. In het atelier komt alles bij elkaar. Het hout en wat hij daar aan toevoegt.

Jerry Veldhuizen (Amersfoort, 1973) www.jerryveldhuizen.com 
Bij het kijken naar de geschilderde bossen van Jerry Veldhuizen vol kleur, zonlicht en ritme kunnen je ogen verdwalen. De mens is maar een nietig wezen te midden van zoveel natuur.

Jet Nijkamp (Amsterdam, 1965) www.jetnijkamp.nl
Jet Nijkamp vindt het bos in de stad. De bomen in haar tekeningen zijn personages in onze verhalen, mythes, geschiedenissen. Als je aandachtig kijkt, zie je ook hun eigen verhaal.

Marian Mijnhardt (Hoogeveen, 1961) www.marian.mijnhardt.nl
Naast de gebruikelijke bossen zie je in de schilderijen van Marian Mijnhardt ook coniferen opduiken. Met hun karaktervolle strenge vormen lijken ze op menselijke figuren, een soort ordelijk bos.

Inspiratie

Een greep uit het werk

Kopie van Instagram post  ()
Kopie van Instagram post  ()
Kopie van Instagram post  ()