Aan het werk: overleven in de ijzertijd

IJzertijdboerderij aan de Vijfsprongweg in Lunteren
Neem contact op
DatumZa 16 oktober 2021
Aanvang 10:30 uur
Einde 16:30 uur
Neem contact op
DatumZa 16 oktober 2021
Aanvang 10:30 uur
Einde 16:30 uur

Benieuwd hoe mensen tijdens de ijzertijd leefden? Kom het op zaterdag 16 oktober beleven bij de ijzertijdboerderij in Wekerom. Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert dan - in samenwerking met gemeente Ede, PRAE, AWN en Museum Lunteren - een dag met allerlei ijzertijdactiviteiten voor jong en oud.

Kijken en doen
Ervaar zelf het werken en leven in de ijzertijd door mensen die -gestoken in historische kledij- specifieke bezigheden uit vroegere eeuwen uitbeelden! Bekijk hoe het weven in die tijd eraan toe ging of kom sieraden maken. Daarnaast tonen we diverse manieren van houtbewerken en waan je je in de IJzertijdboerderij door middel van computer-reconstructie zomaar midden op een erf uit de ijzertijd...

Archeologen, boswachters en mammoeten...
Waan je een echte archeoloog door scherven aan elkaar te plakken, wandel mee met de boswachter, of bezoek het mammoetjong in Museum Lunteren. Daar leer je nóg meer over het leven van vroeger.

Deelname: Gratis. Deze activiteit wordt georganiseerd op een doorstroomlocatie waardoor het coronatoegangsbewijs niet van toepassing is, aanmelden is niet nodig.

Locatie: de IJzertijdboerderij aan de Vijfsprongweg in Wekerom/Lunteren. Tevens fietsknooppunt 76.