In & Uit Gebeeld

Riet Atteveld ten Have & Henk Veldhuizen

Expositie 18 juni tm 30 juli

Op 18 juni om 15.30 uur is er een feestelijke opening. Op 25 juni zijn alle kinderen van harte welkom tussen 14.00 en 16.00 uur voor een workshop in de Cultura Kindergalerie. Dit werk wordt geëxposeerd in de Cultura Kindergalerie en mag na afloop van de expositie op 30 juli mee naar huis worden genomen.

De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van Cultura.

Over de artiesten

Riet Atteveld ten Have - Beeldend kunstenaar

www.rietatteveld.nl 

Instagram: rietatteveldtenhave

Het werk van Riet Atteveld bestaat voornamelijk uit ruimtelijke beelden, meestal bewerkt met textiel. Een kledingstuk, het dessin of de structuur van de stof, een voorwerp, een foto vormen het uitgangspunt van het creatieve proces waarmee het beeld tot stand komt. Atteveld werkt graag met textiel omdat het voor haar een gevoelswaarde heeft. Vanwege een mens, of een herinnering. Met haar werk streeft ze ernaar om de kijker te verbazen of te doen verwonderen. Het gaat over transformeren, veranderen van bestaande objecten. Er een andere betekenis aan geven. Het worden nieuwe op zichzelf staande beelden. Je ziet nog wel waar het vandaan komt. Het roept vaak verwondering op en het is van functie veranderd.

Henk Veldhuizen - Fotograaf

www.hajeve-pictures.nl

Instagram: hajeve_pictures

Henk Veldhuizen is maker van verhalende en theatrale beelden.

In zijn zoektocht naar meer creatieve ontwikkeling is hij gaan samenwerken met kunstenaars uit diverse disciplines. Naast de combinatie van verschillende kunstvormen met fotografie, is de synergie met de kunstenaar belangrijk. Zo bundelen zij hun krachten en versterken elkaars kunstuitingen. Zijn theaterachtergrond en -ervaring komt daarbij van pas. Het is een boeiende reis die nog steeds in ontwikkeling is en waarbij ook verschillende kunstenaars zich aansluiten.