Medewerker Service & Advies + leesconsulent

vanaf sept | 20 uur per week
Over Cultura: wie we zijn, wat we doen

Cultura maakt, organiseert en faciliteert cultuur voor jong en oud. Bij Cultura ben je thuis. Hier geniet je van een prachtig cultureel aanbod, met ervaren performers en vakmensen op fijne en comfortabele plekken.

Kom beleven, leren, doen, ontmoeten en cultuur beoefenen. In de lessen, de bibliotheek, het theater, filmhuis en galerie.

Je kiest voor Cultura

Cultuur is voor iedereen, we kunnen echt niet zonder.

Zonder cultuur wordt alles grijs en hetzelfde. Cultuur raakt je, inspireert, verrast en opent nieuwe wegen. Daarom is Cultura er. Voor iedereen. Hier kun je beleven, leren en doen. Hier ben je thuis.

Cultuur geeft de beste energie om bij te dragen aan een mooiere wereld. Cultuur verdient fijne plekken waar iedereen erbij hoort, kan ontspannen en zichzelf creatief kan ontplooien. Dat is onze maatschappelijke opdracht. Doe je mee?


We zoeken een

Medewerker Service & Advies + Leesconsulent
20 uur per week vanaf september


Op zoek naar afwisseling? Dan zit je als Medewerker Service & Advies én Leesconsulent wel goed! Deze functie is namelijk tweeledig: het ene moment ben je verantwoordelijk voor actieve klantbenadering en serviceverlening binnen het concept van de bibliotheek. Het andere moment word je ingezet voor projecten en activiteiten binnen het onderwijs. Toch zijn er ook duidelijke overeenkomsten, namelijk: boeken, lezen en (jeugd)literatuur. Hieronder de functies nog even in het kort:

> Medewerker Service & Advies

De bibliotheek van Cultura is een inspirerende  ontmoetingsplek waar de bezoeker wordt uitgenodigd en verleid met een breed en verrassend aanbod van materialen, ideeën en verhalen. De Medewerker Service & Advies verstrekt informatie en advies en draagt op een actieve manier zorg voor de bevordering van uitleningen.

Specialist leesconsulent.

Als Leesconsulent word je ingezet voor projecten en activiteiten op het gebied van onderwijs. Je organiseert, faciliteert en ondersteunt professionals in scholen en kinderopvang bij de uitvoering van het lees- en taalbeleid. De leesconsulent voert (project)werkzaamheden uit ten behoeve van de bevordering van lezen en jeugdliteratuur binnen scholen, bibliotheek en kinderopvang.

Wat maakt jouw rol zo leuk?

Je bent onderdeel van een dynamisch team met dezelfde passie voor boeken & lezen. Je mag dit vertalen naar het onderwijs en de kinderopvang en komt steeds terecht in een zeer wisselende omgeving. Daarnaast sta je een deel van de functie letterlijk tussen de boeken in de bibliotheek en adviseert hier de bezoekers.

Wat vragen wij?

Naast een hart voor cultuur en de culturele sector, heb je een passie voor boeken, literatuur en lezen. Met name jeugdliteratuur lees je met veel plezier, en kun je goed over vertellen.

Verder beschik jij over:

- een passende vakinhoudelijke opleiding op tenminste mbo-niveau, aangevuld met de opleiding leesconsulent of bereidheid deze te volgen;

- ervaring in het werken in of voor het primair en voortgezet onderwijs, omgang met leerlingen, ouders en leerkrachten;

- affiniteit met taalontwikkeling, leesbevordering, jeugdliteratuur, literaire smaakontwikkeling en taal- en leesmethoden;

- oog voor en kennis van trends en ontwikkelingen binnen het educatieve werkveld, onderwijs en cultuureducatie;

- aantoonbare didactische vaardigheden om een krachtige en activerende leeromgeving te realiseren om leesbevorderingsprojecten uit te voeren;

- uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;

- een zelfstandige instelling en verantwoordelijkheidsgevoel;

- je weet wat er speelt in de samenleving, je bent nieuwsgierig, onderzoekend en weet dit te benutten in je dagelijks werk.

Wat bieden wij?

Een creatieve werkomgeving, met mensen die net als jij een hart hebben voor cultuur, leren en ontwikkeling. Het betreft een aanstelling voor een jaar, met mogelijkheid tot een vast dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken.

Inschaling voor de functie Medewerker Educatie IV zal zijn in schaal 6, € 2318,- tot € 3114,- op fulltime basis.

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast? Stuur jouw motivatie (inclusief Curriculum Vitae) vóór 3 juni 2023 a.s. via onze website of per e-mail naar personeelszaken@cultura-ede.nl.

De gesprekken vinden plaats op woensdag 21 juni 2023.