Meet the Ancestors

Met het kunstproject ‘Meet the Ancestors’ wil Ede jongeren uitdagen om wat te laten zien van de culturele uitingen uit het land van hun voorouders. Zo hoopt de organisatie dat jongeren niet alleen trotser worden op hun roots, maar wil ze ook aandacht vragen voor multicultureel erfgoed.

Haifa

Hoi ik ben Haifa. Geboren in Syrië. 6 jaar in Istanbul gewoond nadat ik vluchtte uit Syrië. En nu woon ik sinds 1 jaar in Ede. Mijn passie is jurken ontwerpen. In Istanbul heb ik gewerkt in een naaiatelier. Dansen vind ik ook heel erg leuk.Haifa

Inez

Ik ben Inez, geboren in Den Bosch en woon in Arnhem. Ik werk als docent beeldende vorming en in heb een opleiding als kostuumontwerper.
Mijn passies zijn naaien, koken, borduren, schilderen en tekenen. En ik werk graag met jongeren!Inez

Delina

Hoi ik ben Delina uit Eritrea. Ik zit op ISK (internationale schakel klas). Dansen en koken zijn mijn passies.


Delina

Miryam

Ik ben Miryam, mijn roots liggen in Marokko en ik ben geboren in Nederland. Ik volg momenteel een opleiding Zorg en Welzijn.


Miryam

Fatouma

Mijn naam is Fatouma. Ik ben moeder van 4 kinderen en leidster bij een peuterspeelzaal. Nu geef ik naailes. Ik ben geboren in Marokko en sinds 1974 woon ik in Ede. Ik hou van naaien, borduren, haken, kleiding en tafellakens maken.

Fatouma

Stanley

De laatste 6 maanden is Stanley heel erg op zoek geweest naar zijn eigen identiteit en vooral zijn eigen geluk. Wat maakt hem echt gelukkig? Creatief bewegen zoals freerunnen en dansen. Alles wat hij heeft geleerd de laatste 10 plus jaar met dansen en freerunnen kan hij nu combineren en iets gaan creëren met andere dansers. “Als ik 120 jaar jong ben ga ik het volgende kunnen zeggen "toen ik 28 was en meedeed met Meet the Ancestors dat was de start van mijn happiness en ik denk daar nog steeds elke dag aan. Ik heb ervan genoten en ben het EEUWIG DANKBAAR VOOR!” – Stanley

Stanley

Forouzan

Forouzan komt uit Iran. Ze doet mee met het project omdat ze het heel interessant vindt om in een groep te dansen, vooral omdat Abdel Choreograaf is en ze vind het interessant om Europeanen kennis te laten maken met traditionele Iraanse dans. Het uitvoeren van een dans in een toneelstuk heeft haar geholpen te groeien in dans.

forouzan

ZAMZAM

Zamzam speelt samen met 4 meiden de voorstelling BORDERS. Haar roots liggen in Somalië. Ze doet mee met het project theater en dans haar hobby’s zijn. Daarnaast zijn er verschillende soorten mensen die allemaal een ander afkomst hebben en een bijzonder verbinding maakt met hen tijdens het project.

Zamzam

Xuxe

Xuxe is Chinees/Vietnamees en geboren in Nederland. Hij doet mee om zijn verleden te uiten en hij vindt het leuk om voor een theater te dansen, samen met iedereen meedoet.

Xuxe

Serena

Serena komt uit Wageningen. Haar moeder is Indonesisch en haar vader komt uit Zeeland. Ze doet mee met dit project omdat ze het een prachtig thema vindt. Het heeft haar uitgedaagd om haar eigen verhaal te leren kennen en ook te uiten via dans. Een uitdaging die ze met beide armen ontvang. Ze geniet intens van de verhalen die ze van anderen leert kennen en om samen met haar dansgroep stukken te creëren. Het is een kans die ze absoluut niet had willen laten liggen. Daarnaast kan ze niet wachten om het eindresultaat te laten zien tijdens de voorstelling en is vooral super dankbaar voor het proces.

Serena 0

Robin

Dit is Robin en ze woont in Boxmeer. Ze doet mee met de voorstelling omdat ik het leuk vind om met de mensen waar ik dit mee samen doe naar iets toe te werken, een dans met een verhaal en in een andere stijl dan normaal en om die dans in het theater te mogen laten zien aan anderen.

Robin

Ignace

Dit is Ignace en hij komt uit Congo. Ignace is 17 jaar oud. Hij doet mee aan het project zodat hij nieuwe mensen kan leren kennen

Niloofar

Dit is Niloofar en komt uit Iran. Ze is 20 jaar en woont al 2 jaar in Nederland. Ze heeft 1 jaar op ballet gezeten en 3 jaar op Hip Hop streetstyle. Ze doet mee met het project, omdat als ze danst, kan ze haar gevoel uitdrukken in haar bewegingen en ook elke dag in haar dans, realiseer mij veel meer dingen over mezelf, dus dansen is voor mij een soort van genezing.

Niloofar

Nadine

Nadine komt uit Marokko. Ze doet mee met MTA, omdat ze hoorde dat ze gingen dansen en ze wou altijd al op dansles. Daar is ze nooit aan toegekomen. MTA geeft haar de kans om op eigen tempo haar talenten te ontdekken. Tijdens de voorstelling zie je haar tijdens de dansvoorstelling gemaakt door Abdel Srk.

Nadine

Lotte

Dit is Lotte Teunissen en ze komt uit Boxmeer. Beide ouders hebben een Nederlandse nationaliteit. Ze doet mee aan dit project omdat ze het ten eerste heel speciaal vindt om weer op het toneel te mogen staan en SAMEN dingen te mogen creëren én dat te laten zien aan de buitenwereld in deze gekke tijden. Zo'n kans kan ze dus absoluut niet aan haarzelf voorbij laten gaan! Daarnaast vindt ze het een ontzettend mooi thema om een productie omheen te maken. Het vraagt om zelfreflectie en bewustwording van je persoonlijke & familiale geschiedenis en dit geeft haar de kans om meer begrip te ontwikkelen voor de persoon die zij nu is en hoe dit zo is gekomen. Een ontdekkingstocht dus eigenlijk :) en daar houdt ze heel erg van.

Plus… de band met de dansgroep vindt ze absoluut haar favoriete ervaring om samen iets te creëren.

Asal

Dit is Asal, ze komt uit Iran en woont al 2 jaar in Nederland. Ze doet mee met dit project omdat het heel leuk is om met anderen te dansen in een groep. Daarnaast vindt ze het ook heel interessant, omdat het voor haar een nieuwe ervaring is om een ​​dansvoorstelling uit te voeren.

Asal

Wiktor

Dit is Wiktor en komt uit Polen. Hij doet mee met het project om nieuwe uitdagingen aan te gaan en om zijn Nederlands te verbeteren. Samen met Vincent William (Combolution) en hebben ze afgelopen periode een muurschilderij gemaakt. Het eindresultaat wordt vertoond tijdens de voorstelling op 4 juli 2021!

Rosa

Rosa Celik werkt samen aan het project met Mirte Engelhart ( cultuurprijs in Arnhem gewonnen als modeontwerpster). Rosa's vader is een man van het Zaza volk en is opgegroeid in een klein dorpje in Dersim (Turkije). Rosa's moeder komt uit de Peel in Limburg. Het resultaat wat Rosa en Mirte maken is 4 juli te zien tijdens de expositie.

Melika

Ik ben Melika, 21 jaar, Uit Iran en gek op kunst en communiceren. Ik geloof dat ik in mijn leven moet doel hebben, niet droom:) In mijn vrije tijd doe ik graag alles waarmee ik mijn gevoel kan uiten zoals; schilderen, dansen, zingen. Ik doe ook vrijwilligerswerk en ik geniet ervan!

Daniëlle

Daniëlle is Nederlands en Amerikaans. Om precies te zijn Nederlands, Indonesisch, Afro-Amerikaans, Native American (en een beetje Iers en Schots ) Moestuinen en blij tuinieren daar houd ze van. Ze wordt blij als iedereen in de wereld elkaar (in eerste instantie) als broers en zussen en familie zien en zich zo gedragen.