Neem contact op
DatumZa 11 maart 2023
Aanvang 16:00 uur
Einde 19:00 uur
Neem contact op
DatumZa 11 maart 2023
Aanvang 16:00 uur
Einde 19:00 uur

Vrijheidsdagen in Gelderland op 11 maart 2023

Vrijheid beleef je samen in Gelderland

Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich bewust is van onze vrijheid en de waarde daarvan. Burgerschap en Vrijheid zijn actuele onderwerpen die verdieping verdienen. Daarom organiseren we in 2023 in provincie Gelderland speciale Vrijheidsdagen in en samen met de bibliotheek. Het is belangrijk stil te staan bij hoe wij met elkaar samenleven en onze vrijheid borgen voor de toekomst.

Op 11 maart organiseert Cultura in samenwerking met plattelandsjongen (Plattelands Cultuur Ede) een speciale Vrijheidsdag aan de Woutersweg in Ede.

Er staan toffe dingen op ons programma! Stichting Vrijheidscollege verzorgt een inspirerende lezing over vrijheid voor jong tot oud. Karel Smouter, bekend van zijn boek Blauw wit rood: de boerenopstand als spiegel van Nederland, verteld bij ons over zijn eigen ervaringen met vrijheid en gaat daarna in gesprek met het publiek. Alles onder begeleiding van een professionele moderator die het programma in goede banen leidt en zorgt voor een gesprek met extra diepgang.

We zullen samen met jongeren uit de Edese buitendorpen in gesprek gaan over wat nu essentieel kenmerken zijn van het platteland van de toekomst. Hierin staat centraal welke vrijheden zij op dat platteland zouden willen waarborgen om te zorgen dat de identiteit, de cultuur en mogelijkheden van het platteland zo optimaal mogelijk benut kunnen worden. Daarnaast bespreken we daarbij ook op welke manieren die vrijheden nu onder druk staan en wat mogelijke oplossingen daarvoor zijn.

Wil je hier ook bij zijn? Mail dan naar eroordink@cultura-ede.nl

Van maart tot en met september 2023 organiseren Gelderse bibliotheken de Vrijheidsdagen. In heel Gelderland wordt zo de vrijheid gevierd. De vrijheidsdagen maken onderdeel uit van programma ‘Gelderland in Vrijheid’ en worden mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Erfgoed Gelderland en Rijnbrink. Kijk voor meer informatie op www.vrijheidgelderland.nl.

logo BB