Kinderboekenweek!

De komende Kinderboekenweek staat in het teken van jong en oud: kinderen versus opa’s en oma’s. In de Bibliotheek Cultura worden diverse activiteiten georganiseerd, maar ook voor en op school zijn er diverse mogelijkheden:

Bezoek de voorstelling: De grote Mees Kees Show. Helaas zijn de voorstellingen uitverkocht.

Naast de theatervoorstelling biedt de Bibliotheek Cultura in de Kinderboekenweek workshops op school aan zie hier meer informatie over de workshop . Voor groep 1-3 bestaat de mogelijkheid om een bibliotheekmedewerker te laten voorlezen op school of in een van de vestigingen van de bibliotheek.

Kosten workshops: €65,= (1 uur). Kosten voorlezen op school: €25,= (half uur), voorlezen in de bibliotheek: gratis (half uur).

Heeft u andere ideeën of wilt u advies? Wij denken graag met u mee!

Voor meer informatie: Linda Vogelesang

Afbeelding: Mees Kees Show

De grote Mees Kees Show

De Bibliotheek Cultura krijgt op maandag 10 oktober hoog bezoek van schrijfster Mirjam Oldehave, illustrator Rick de Haas en hun MOEX-band, met de Mees Kees Show.

Mees Kees Show - 10 oktober

De grote Mees Kees Show is een  flitsende voorstelling met veel  muziek, verhalen, raps, non-stop-  PowerPoint en vooral: Mees Kees!  Mees Kees is nog maar stagiair, maar  toch kan hij al heel goed orde  houden. Grote rampen, zoals  rekenen en topo, zijn bij hem geen  probleem. Voor alles heeft hij een  slimme oplossing. Dus, wanneer de  klas een heel saai liedje moet  instuderen voor de bonte avond,  bedenkt hij samen met de klas snel  iets anders: een coole rap! Mirjam  Oldenhave zingt, vertelt en speelt accordeon. Irene Schepers en Roos de Wijs zingen,  rappen, spelen keyboard, contrabas, accordeon, basgitaar en sopraansaxofoon. En als  extra: Illustrator Rick de Haas tekent en animeert live tijdens de voorstelling op groot  scherm! De voorstelling is zeer interactief: De kinderen zingen mee, leren  verschillende ritmes en  rappen zich rot.

Helaas zijn de voorstellingen uitverkocht!

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunnen er op 10 oktober twee voorstellingen gespeeld worden; om 10.30 uur en om 13.30 uur.

Wil u bij opgave uw voorkeurstijd opgeven.

Kosten

€5,50 per leerling, wanneer 1 groep van uw school de voorstelling bezoekt.

€5,= per leerling, wanneer 2 groepen de voorstelling bezoeken.

€4,= per leerling, wanneer 3 of meer groepen de voorstelling bezoeken.