Cultura Galerie

Cultura Galerie is gevestigd in de Stadswinkel. In de keuze van kunstenaars wil Cultura Galerie een variatie van kunstwerken laten zien die heden ten dage worden gemaakt. Gedurende het jaar zijn er circa zes exposities met werk van professionele kunstenaars uit het hele land, ook uit Ede. In het voorjaar is er traditiegetrouw de grote amateurkunstexpositie van Kunstencentrum Cultura, ter afsluiting van een inspirerend cursusjaar. De galerie laat zich inspireren door thema’s die Ede karakteriseren. Dit jaar zal voor het eerst ook Edes Erfgoed in een expositie centraal staan.

Afbeelding: 7441705-paneel-titel-bi-01-02

Expositie: Gro(o)testraat, een wandeling door de tijd

Van 24 juni tot en met 16 september 2017 kunt u in vier tijdsperioden door de Gro(o)testraat wandelen en ontdekken hoe deze er meer dan een eeuw geleden uit heeft gezien. De tentoonstelling Gro(o)testraat, een wandeling door de tijd laat zien hoe de destijds ook al belangrijke weg in het Ede van rond 1850 zich heeft ontwikkeld tot het moderne winkelgebied van nu. Voorwerpen en een kijkdoos uit iedere periode complementeren de foto’s van straatbeeld naar een realistisch tijdsbeeld.

De tentoonstelling inspireert en nodigt uit om de wandeling door de tijd in de buitenlucht voort te zetten. Lijkt het u leuk om in de Grotestraat de verscholen sporen van het verleden te ontdekken? Tot en met 14 september 2017 verzorgt een stadsgids van SRVV wekelijks op donderdagmiddag een rondleiding.

Tijdens de rondleiding vertelt de stadsgids een selectie van de verhalen. Start: 14.00 uur vanaf Cultura. De kosten bedragen € 6,00 per persoon. Deelnemers ontvangen gratis het boekje Bijou Bospoort. Aanmelden bij de VVV Ede, tel.nr. 0318-61 44 44 of ter plaatse bij de gids.


DOWNLOAD BROCHURE

Afbeelding: Ursula

Expositie: Still Food Ursula van de Bunte & Kinderen van Kinderdorp Bennekom

Van 12 augustus tot en met 1 oktober 2017 vindt de expositie Still Food plaats in het kader van een niew initiatief van Cultura, het Foodvalley Film Festival. Dit filmfestival, van donderdag 28 september tot en met zondag 01 oktober, staat in het teken van Food.

De expositie toont bijzondere werken van fotografe Ursula rondom het thema Food. Er is een selectie te zien uit verschillende fotoseries, zoals ‘Plastic Vegetables’ en ‘De 100 van Rooijackers’. De verrassende composities, met een flinke dosis humor en zelfspot, vormen een eigentijdse variant van aloude meesterwerken en genres.

Naast de foto’s van Ursula zijn creaties van kinderen van Kinderdorp Bennekom te bewonderen. Aanleiding is de start van een speciale Cultura Kindergalerie, een nieuwe activiteit van Galerie Cultura om creativiteit en kunstzin bij kinderen te stimuleren.


DOWNLOAD BROCHURE