Cultura Galerie

Cultura Galerie is gevestigd in de Stadswinkel. In de keuze van kunstenaars wil Cultura Galerie een variatie van kunstwerken laten zien die heden ten dage worden gemaakt. Gedurende het jaar zijn er circa zes exposities met werk van professionele kunstenaars uit het hele land, ook uit Ede. In het voorjaar is er traditiegetrouw de grote amateurkunstexpositie van Kunstencentrum Cultura, ter afsluiting van een inspirerend cursusjaar. De galerie laat zich inspireren door thema’s die Ede karakteriseren. Dit jaar zal voor het eerst ook Edes Erfgoed in een expositie centraal staan.

Afbeelding: Dieren - cursistenexpo

Expositie: Cursisten Cultura ‘Dieren'

Met trots nodigt Cultura Galerie u uit om naar de prachtige cursistententoonstelling te komen kijken. In de afgelopen maanden hebben cursisten van Cultura in de disciplines fotografie, keramiek, beeldhouwen en schilderen gewerkt aan het thema dieren.

Het resultaat is een collectie ruimtelijke en tweedimensionale kunstwerken die allemaal op een eigen manier zijn uitgewerkt. Naast werken met het thema dieren zijn er op de tentoonstelling ook kunstwerken te bewonderen met andere onderwerpen, ingegeven door de persoonlijke interesses van de cursisten.

De cursisten komen uit cursussen van:
Arjan van Bruggen: Fotografie
Juliette Calis: Portret/model Tekenen en Schilderen | Ontwerpen en Illustreren
Theo Fokke: Beeldhouwen | Gemengde technieken
Wim Gregoor: Tekenen en Schilderen
Wim den Hertog: Keramiek
Wim Schreuder: Tekenen en Schilderen

Na het abstracte thema Oorsprong van 2016, is dit jaar voor een concreet thema gekozen. Het onderwerp dieren bleek tot de verbeelding te spreken en is op diverse wijze verwerkt tijdens de cursussen. Van geliefde huisdieren tot humoristische fantasiedieren, realistisch of geabstraheerd uitgewerkt, als hoofdonderwerp of als detail van een groter geheel. De kunstwerken vormen samen een boeiende en kleurrijke expositie.

De expositie wordt feestelijk geopend met medewerking van ceremoniemeester Tine Soontiëns en The Rockin' Old School. U bent van harte welkom op zaterdag 6 mei om 16:00 uur, inloop vanaf 15.30 uur. Toegang is gratis.

DOWNLOAD BROCHURE