Cultura Galerie

Cultura Galerie is gevestigd in de Stadswinkel. In de keuze van kunstenaars wil Cultura Galerie een variatie van kunstwerken laten zien die heden ten dage worden gemaakt. Gedurende het jaar zijn er circa zes exposities met werk van professionele kunstenaars uit het hele land, ook uit Ede. In het voorjaar is er traditiegetrouw de grote amateurkunstexpositie van Kunstencentrum Cultura, ter afsluiting van een inspirerend cursusjaar. De galerie laat zich inspireren door thema’s die Ede karakteriseren.

Afbeelding: expositie

Expositie: KONNICHI WA - inspiratie JAPAN

De expositie vindt zijn oorsprong in een reis die Salman Ezzammoury en Maarten Hindriks, afzonderlijk van elkaar, naar Japan hebben gemaakt in het voorjaar van 2015. Het land heeft op beide kunstenaars grote indruk gemaakt. Geïnspireerd door Japan hebben de twee kunstenaars, beide lid van PEK, besloten samen een expositie te maken over wat Japan met hen heeft gedaan.

Galerie Cultura: Expositie KONNICHI WA - inspiratie JAPAN, geopend van zaterdag 7 oktober t/m zaterdag 17 november. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van Cultura.

DOWNLOAD BROCHURE