Taalhuis Ede

Heeft u moeite met het lezen van een brief van bijvoorbeeld de gemeente? Vindt u het lastig om een formulier in te vullen? Wilt u beter leren lezen, zodat u uw (klein)kinderen goed kunt voorlezen? Wilt u beter leren schrijven, zodat u een kaart kunt sturen naar familie of vrienden als u op vakantie bent? Wilt u leren internetten, of hoe u een e-mail verstuurt? Komt u uit een ander land en wilt u beter Nederlands leren spreken of bent u op zoek naar een taalcursus?

Kom dan naar het Taalhuis in Cultura, Molenstraat 45 in Ede. U vindt ons in de Bibliotheek Cultura Ede op de eerste verdieping. Daar helpen we u graag verder.

In een gesprek met onze taaldocent wordt gekeken wat u al wel kunt en wat nog niet. Daarna kunt u samen met een vrijwilliger oefenen, alleen of in een groepje. In een ontspannen sfeer leert u beter lezen, schrijven, spreken of met de computer werken. Deze activiteiten zijn gratis.

In het Taalhuis kunt u ook terecht voor informatie over het taalaanbod in de buurt en over programma’s op de computer waarmee u zelf aan de slag kunt.

U kunt ook langskomen als u iemand kent die wat hulp zou kunnen gebruiken bij lezen, schrijven en/of computeren. Of als u als (taal)vrijwilliger aan de slag wilt bij het Taalhuis.

Taalhuis Ede is onderdeel van het Bondgenootschap Geletterdheid Ede, dat in december 2015 is opgericht en als doel heeft gezamenlijk de basisvaardigheden te bevorderen van mensen in de regio Ede, die moeite hebben met o.a. lezen, schrijven en omgaan met de computer. Mensen met Nederlands als moedertaal of mensen die Nederlands als tweede taal hebben. Het kernteam van het bondgenootschap bestaat uit: Gemeente Ede; Malkander; ROC A12; VluchtelingenWerk Oost Nederland en de Bibliotheek Cultura.

Makkelijke boeken voor volwassenen
Heeft u moeite met de Nederlandse taal? Of vindt u lezen lastig? De Bibliotheek Cultura heeft makkelijke boeken voor volwassenen, die u kunt lenen als u lid bent van de bibliotheek. De boeken zijn te herkennen aan de sticker Taalhuis Ede en staan in de kast van het Taalhuis in de bibliotheek. Als u het niet kunt vinden, vraag het dan aan een medewerker van de bibliotheek. Hij of zij wijst u met plezier de weg.

Logo BGE

Klik op onderstaande links voor meer informatie:

Digitaal

Spreekuur

Openingstijden en contact

 

ZING'N ZONG

Iedereen die van zingen houdt is elke 2e en 4e maandag van de maand van 16.00 tot 17.00 uur van harte welkom bij ZING´N ZONG (...gezongen) in het Atrium naast Café Cultura. ZING'N ZONG is een - gratis toegankelijk - KARAOKE-zangavontuur met Nederlandse liedjes voor jong en oud. Heel geschikt ook voor mensen die beter Nederlands willen leren spreken en begrijpen.