Voor organisaties

Samenwerken met het taalhuis

Ongeveer 10% van de inwoners van Ede tussen de 18 en 65 jaar is laaggeletterd. Meer dan 60% van deze groep spreekt Nederlands als moedertaal. Ze zijn meestal niet digitaal vaardig en missen veel informatie waardoor allerlei problemen ontstaan: schulden, minder gezond leven, minder kunnen meedoen, minder gelukkig zijn. Opgroeien in een laagtaalvaardig gezin leidt vaak tot taalachterstand die maar met moeite ingehaald kan worden. Dat willen we graag doorbreken zodat iedereen mee kan doen.

Taalhuis Ede biedt allerlei activiteiten gericht op ouders, kinderen en professionals om de cirkel van laaggeletterdheid te doorbreken. Alle activiteiten worden op maat gemaakt en op locatie uitgevoerd. Wil je meer weten over wat het Taalhuis doet, wat wij voor jou kunnen betekenen, heb je ideeën voor een samenwerking of een andere vraag? Mail dan naar Marleen Moesker, coördinator Taalhuis: mmoesker@cultura-ede.nl.

Je kunt ook contact opnemen met ons als je iemand kent die hulp kan gebruiken bij het ontwikkelen van lezen, schrijven of één van de andere basisvaardigheden. Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens.