Secret Places

Justyna Pennards-Sycz

Over de artiest

Justyna Pennards-Sycz

1969, Gliwice (Polen)

Pennards heeft niet meteen voor een kunst-carrière gekozen. Na een studie bedrijfseconomie in Duitsland en meerdere jaren in de internationale bedrijfswereld besloot ze wel uiteindelijk wel om voor haar passie te gaan. Ze kwam in 2003 naar Nederland en een jaar later zat ze in Utrecht op de Hogeschool voor de Kunsten. “Het was alsof ik thuiskwam.” Ze koos voor schilderen en ontwikkelde een geheel eigen stijl.

De kunstwerken van Pennards zijn te vinden in vele bedrijfs- en privé-collecties in Europa, de Verenigde Staten, Argentinië en India.

PENNARDS Justyna, sunrise island

Justyna aan het woord

''Ik probeerde de oceaan van mij te maken''

Over de expositie

Secret Places

De werken van Justyna Pennards-Sycz nemen de toeschouwer mee op reis naar bijzondere, onbereikbare plekken. Plekken die misschien alleen in haar fantasie bestaan. Plekken die verlangens uitbeelden. Het verlangen in de dieptes van de oceaan te kunnen zwemmen. Of het verlangen te leren vliegen en door de luchten te zweven.

Pennards nodigt het publiek uit om over hun eigen veilige plekken, dromen en doelen na te denken. Door de abstracte elementen schept zij ruimte voor de eigen interpretatie van de toeschouwer.

In de reeks “Flying Islands” wordt het landschap opnieuw geconstrueerd waarbij de sprookjesachtige elementen geïsoleerd door de luchten zweven.

Hoewel haar werken abstract lijken werkt Pennards met inspiratie vanuit de realiteit. Het visuele is haar input: foto’s, films, fragmenten van beelden; een lichtstraal ergens op of een weerspiegeling. Haar bronnen werken door als abstracte elementen, als ondergrond of motieven en zijn soms nog herkenbaar, maar hebben een ondergeschikte rol in het uiteindelijke kunstwerk. Pennards gebruikt ongebruikelijke kleurencombinaties om haar gevoel te uiten, maar ook om perspectief en diepte te creëren.

Kunstenaar in beeld

Inspiratie

Een greep uit haar werk

Ontwerp zonder titel ()
Ontwerp zonder titel () 0
Ontwerp zonder titel () 0