Festival Spot on Cultura (WORDT VERPLAATST)

14 t/m 19 dec

Theater, film, food & kunst

Belangrijke informatie over SPOT ON CULTURA

In verband met de Coronamaatregelen die op 26 november door de overheid zijn afgekondigd, wordt het SPOT ON CULTURA evenement verplaatst naar een ander moment. Zodra de nieuwe datum bekend is zullen we dit bekend maken op onze website.

Een week lang zetten wij een SPOT op Cultura met een programma boordevol theater, film, food en kunst!

Van dinsdag 14 t/m zondag 19 december ben je tussen 14:00 en 17:00 uur van harte welkom in Cultura voor een heerlijke kop koffie of warme chocolademelk. Elke dag geniet je van een ander programma in ons atrium. Van activiteiten waar je zelf mee aan de slag kunt, tot korte voorstellingen voor de hele familie en prachtige optredens van lokale artiesten. In onze film lounge geniet je van een mooie selectie korte films.

Op vrijdag 17 december barst het feest los met een festival avond vol theater, magische acts, muziek, kunst en food!

Bekijk snel het volledige programma en wees welkom!

Programma

Dinsdag 14 december

Open huis van 14:00 tot 17:00 uur (gratis)

Pintura Magica: Kom bij ons schilderen. Wij maken een foto van jou in je eigen fantasie wereld! Hoe ziet jouw fantasiewereld eruit? Groeien er ijsjes aan de bomen, is het gras geel, staan de huizen op de kop? Stap in een wondere wereld die jij zelf hebt geschilderd.

Acrotelling door Karel Casier: Storytelling & acrobatiek = Acrotelling! Laat je meevoeren door bekende verhalen van Grimm en Annie MG Schmidt die verteld worden met verhalen én acrobatiek!

Robbert Muuse & Micha van Weers; Bariton Robbert & pianiste Micha verzorgen een prachtig optreden in ons Atrium.

Korte films Go Short: Doorlopend kun je terecht in onze filmlounge en geniet je van bijzondere korte films van Go Short.

Karel Casier

Woensdag 15 december

Open huis van 14:00 tot 17:00 uur (gratis)

Brûze: Wie wou jij dat hier was? Voor die persoon maak jij samen met een kunstenaar een ansichtkaart met een mooie boodschap getypt op de achterkant. Doe de kaart op de post en de ontvanger krijgt de kaart op de mat!

Fabuloka | Contra;Een witte dame komt aanlopen met een rolkoffer. Uit de rolkoffer komt een zwart mensfiguur tevoorschijn. De dame heeft een schaduw gekregen. Een prachtige voorstelling met een acrobatisch duet.

Tamar Acoustic: Dé loungeband uit Ede verzorgt een heerlijk optreden in ons Atrium! Ze spelen bossa nova, jazzy, latin, soul en pop. Maar ook danceclassics. Chill & easy listening!

Korte films Go Short: Doorlopend kun je terecht in onze filmlounge en geniet je van bijzondere korte films van Go Short.

C0

Donderdag 16 december

Open huis van 14:00 tot 17:00 uur (gratis)

Grand Piano: Kom lekker spelen op de grote interactieve piano. De toetsen zijn zo groot dat je er op kunt lopen. Klim er op, bespeel hem en heb plezier.

Marc Heijen | Weg van alles! ; Een openhartige ontmoeting met een bijzondere clown die allesomvattend improvisatie theater brengt.

Korte films Go Short: Doorlopend kun je terecht in onze filmlounge en geniet je van bijzondere korte films van Go Short.

Martijn Koning: S'avonds kun je genieten van cabaret met Martijn Koning (met tickets)

index

Vrijdag 17 december

FESTIVAL | SPOT ON CULTURA | 17.00 - 20.00 UUR

Het feest barst vandaag los en Cultura wordt omgetoverd tot een waar festivalterrein, met muziek, korte theateracts, korte films van Go Short in de filmlounge en kunstprojecties. In het atrium kun je ongedwongen genieten van een drankje en heerlijke hapjes van Christian Weij (Smaakpark) bij de verschillende kookeilanden.

De acts die je kunt verwachten: Muziek van DJ Radio Barkas, Spoken Word door Eigenzinnig (waaronder Ischa den Blanken), Animaltroniek, Rein de Kok & Friends, circusvoorstellingen van Julia Campistany & Teatime Company , Foodtheater van Christiaan Weij, sketches van spreekstalmeester Pieter Post en misschien ontdek je ergens nog een tafelgoochelaar of een spannende trapezevoorstelling.

Kom en ontdek Cultura! Laat je verrassen, verwonderen en geniet van een heerlijk ongedwongen feestje om het jaar af te sluiten als opmaat naar de feestdagen.

Op vrijdag heb je een ticket nodig voor toegang tot het feest. Je hebt keuze uit twee opties:

  • Toegangsticket (normaal), hiermee heb je toegang tot het feest. Wil je daarnaast ook genieten van een hapje en een drankje dan reken je die tijdens je bezoek zelf extra af. Prijs: € 16,50. Tickets
  • Arrangement ticket, bestaande uit toegang tot het feest, een welkomstdrankje en drie heerlijke hapjes van Christiaan Weij. Prijs: € 39,50 Tickets (kies voor arrangement bij het bestellen van kaarten)

Je bent welkom tussen 17:00 en 20:00 uur. Hoe de avond er precies uit gaat zien, is nog een verrassing en mede afhankelijk van de Coronamaatregelen op dat moment. Het wordt sowieso waanzinnig, dus laat je vooral lekker verrassen en geniet van een avond vol cultuur en lekker eten. Je wordt daar van te voren door ons over geïnformeerd. Mochten de maatregelen versoepeld zijn, dan plakken we er nog een uurtje aan vast en kun je langer blijven genieten!

CUL00 SPOT ON Instafacebook DEF

Impressie

Zaterdag 18 december

Open huis van 14:00 tot 17:00 uur (gratis)

Programma wordt nog aangevuld

Sweet Chefs: Twee roze koks zo zoet als suiker, goed voor de lachspieren maar slecht voor de tanden.Zoals de wind waait...gaat de suikerspin.

Korte films Go Short: Doorlopend kun je terecht in onze filmlounge en geniet je van bijzondere korte films van Go Short.

Kerstconcert: S'avonds geniet je van een heerlijk kerstconcert van Wishful Singing & Koorschool Midden Gelderland (met tickets).

Naamloos

Corona toegangsbewijs

Je hebt voor je bezoek aan Spot on Cultura een coronatoegangsbewijs nodig: een volledig vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag, of een herstelbewijs van corona. Dit coronatoegangsbewijs kun je maken via de CoronaCheck-app of via CoronaCheck.nl. Daar kun je kiezen voor een volledig vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs (deze mag maximaal 24 uur oud zijn) of een herstelbewijs. Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee naar de voorstelling in Cultura. Deze wordt bij binnenkomst als eerste gescand. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs.

Wijzigingen ivm mogelijke coronamaatregelen

Het kan voorkomen dat wij in de komende periode toch te maken krijgen met verscherpende of beperkende maatregelen in verband met corona. Mogelijk kan het programma daardoor veranderen. Wijzigingen houden we bij op onze website. Heb je kaarten gekocht voor het festival, dan ontvang je in dat geval aanvullend bericht van ons.