Hoe werkt een livestream?

We helpen je op weg!

Hoe werkt een livestreamvoorstelling of concert

Cultura swingt je huiskamer in met een mooie selectie livestream voorstellingen en concerten. Heb je een V-ticket voor een livestreamvoorstelling of concert, maar weet je niet precies hoe het werkt? We vertellen je graag alle ins en outs voor een ultieme kijkervaring!

Ontwerp zonder titel ()

Wat is een V-ticket?

Een V-ticket is een ticket voor het kunnen bijwonen van een online livestreamvoorstelling of concert. Na aankoop van een kaartje ontvang je per e-mail een V-ticket. Via dit V-ticket ontvang je een link naar de livestream. Controleer je e-mailadres dus goed! Heb je een ticket besteld, maar geen V-ticket ontvangen? Controleer je spam/ongewenste mailbox. Zit het V-ticket daar niet in, wacht dan niet tot het laatste moment, maar neem direct contact op met onze klantenservice via klantenservice@cultura-ede.nl

De livestream staat ongeveer 15 minuten voor aanvang voor je klaar.

Wat heb ik nodig om de livestream te bekijken?

Je hebt een aantal dingen nodig om de livestream te bekijken:

  1. Een tablet, laptop of PC, maar de stream is ook te bekijken op een smartphone. Je moet in ieder geval beschikken over een recente browser (bijvoorbeeld Google Chrome, Firefox of Edge)
  2. Een goede internetverbinding. Via een vaste kabel werkt het beste, maar via WIFI of 4G is eventueel ook mogelijk.
  3. Een uniek, persoonlijk V-ticket. Deze ontvang je via de e-mail zodra wij jouw betaling hebben ontvangen.

Is het concert of voorstelling echt live?

Ja, je kijkt naar rechtstreekse beelden live vanuit onze theaterzaal! Een uniek en onvervangbaar moment en jij bent erbij.

Hoe werkt het?

Open de e-mail met je V-ticket.

Test vooraf of de link werkt. Open het V-ticket (PDF) en klik op het oranje V-Ticket logo. Je wordt doorgestuurd naar de controle-pagina van Ovatic, hier worden jouw bestelgegevens geverifieerd. 

Je hoeft zelf geen code in te voeren, dit gaat allemaal automatisch (maar let op: pas als de stream klaar staat, dus 15 minuten voor aanvang!).

Vergeet niet dit inlogscherm af en toe te refreshen (F5).

Na verificatie verschijnt een startknop om de stream te starten en live te genieten van de voorstelling.

Kan ik op tv kijken?

Wij zorgen ervoor dat je de livestream op computer, laptop, tablet of telefoon kunt bekijken. Wil je de voorstelling casten naar de TV? Dit moet je dit zelf regelen via Chromecast (Google Home-app) of via Airplay of Apple tv van IOS. Of sluit met een HDMI-kabel jouw laptop aan op de TV. Hier kunnen we je helaas niet bij ondersteunen.

Meer informatie kun je vinden via deze link, of de snelstartgids van Google over het casten via Google ChromecastLet op, via iPad of iPhone kun je niet naar een Google Chromecast casten. Dit kan wel via een laptop door de link van de livestream te openen in de Google Chrome-webbrowser en vervolgens het tablad te casten naar je Chromecast (deze optie vindt je in het menu, drie bolletjes rechtsbovenin).

Kan ik op meerdere apparaten kijken?

Met 1 V-ticket kun je op 1 apparaat kijken. Wil je op meerdere apparaten kijken, dan zul je ook meerdere V-tickets moeten bestellen. Het is een huiskamerticket, waarmee jij met jouw huisgenoten mag kijken.

Kan ik de link met anderen delen?

Helaas! De link voor de livestreaming is uniek en gekoppeld aan jouw V-ticket. Willen anderen ook kijken, dan zullen zij zelf een V-ticket moeten kopen. 

Kan ik de livestream terugkijken?

Nee, een livestream is live en alleen te kijken op dat moment. Zorg dat je op tijd bent en je het V-ticket getest hebt.

Ik ben te laat, kan ik nog kijken?

Als je een V-ticket hebt gekocht, kun je op ieder moment invallen in de livestream.

Hoe weet ik of mijn internetverbinding voldoende is?

Wij maken gebruik van Adaptive Delivery: dit betekent dat de videoplayer net als bij Netflix de kwaliteit van de stream bepaalt op basis van wat jouw internetverbinding en device op dat moment aan kan. Indien je geen snelle internetverbinding hebt, dan krijg je dus automatisch een lagere kwaliteit te zien. Het resetten van de modem en/of router kan helpen door de verbinding te resetten en zodoende een betere connectie tot stand te brengen (en dus betere kwaliteit stream).

Je kunt eventueel jouw internetsnelheid testen. Dat kan o.a. op deze website.  Bekijk ook de tips om jouw internetsnelheid te verbeteren.

Wat moet ik doen als de verbinding wegvalt?

Als de verbinding weg valt, dan kan je na ca. 30-60 seconden de pagina opnieuw laden (refreshen met F5). Je kunt ook opnieuw inloggen op een ander apparaat. Let op: kijken op een tweede apparaat werkt alleen als er geen kijksessie meer is op het eerste apparaat. Zorg voor een stabiele verbinding!

Ik krijg geen beeld of het beeld loopt vast?

Het is vaak voldoende om de pagina in je browser te verversen. Dat doe je via F5 op het toetsenbord (Windows) of Command ⌘ + R (Mac). Vaak is in de browser ook een icoontje (ronde pijl) te vinden waarmee je kunt verversen. Klik op de knop 'start stream' en vervolgens op de playbutton om de stream te starten.

Als de stream nog steeds niet goed werkt, kun je een van de volgende opties proberen:

· Controleer of je de juiste toegangslink gebruikt die naar jou is gemaild en of je de enige bent die de link geopend heeft op dat moment. De livestream is slechts op 1 device tegelijkertijd te zien.

· Controleer of je de juiste internetbrowser gebruikt en of deze recent is ge-update. Geschikte browsers zijn Google Chrome of Firefox.

· Controleer of je cookies van de Cultura -website hebt geaccepteerd.

· Controleer of de batterij van je device voldoende is opgeladen.

Werkt jouw ticket of verbinding niet, neem dan contact op met de klantenservice van Cultura tel. (0318)672800.