Onze deuren zijn weer open en je bent van harte welkom. Eindelijk weer live genieten van mooie voorstellingen en films! Natuurlijk zorgen we ervoor dat jouw bezoek veilig en prettig is.

iStock kopie ligg

Testen voor toegang

Wij volgen de Coronarichtlijnen van de overheid en het RIVM. En het advies van de branchevereniging van Nederlandse theaters en concertzalen. Dit betekent dat iedereen vanaf 13 jaar voor een bezoek aan ons theater en filmhuis een coronatoegangsbewijs nodig heeft. Dit bewijs kan zijn:

-  een volledig vaccinatiebewijs,

- een negatieve testuitslag,

- of een herstelbewijs van corona.

Het coronatoegangsbewijs kun je maken via de CoronaCheck-app of via CoronaCheck.nl. Daar kun je kiezen voor een volledig vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs (deze mag maximaal 24 uur oud zijn) of een herstelbewijs.

Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee naar de voorstelling in Cultura. Deze wordt bij binnenkomst als eerste gescand. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs.

Servicemail

In onze servicemail, die je in de week voor de voorstelling ontvangt, vertellen we meer over een veilig verloop van de avond.

Kaartverkoop

Kaarten voor de voorstellingen en films kun je via onze website kopen. Dit kan tot 30 minuten voor aanvang. Aan de kassa kun je nu even geen kaarten kopen, want we willen voorkomen dat er wachtrijen ontstaan.

Hygiënemaatregelen

In ons gebouw vind je desinfectiepunten, schermen en zorgen we voor extra schoonmaak van de ruimten, deurklinken en knoppen.

De toiletten kun je gewoon gebruiken en ook die worden extra schoongemaakt. Zorg jij er dan voor dat je met maximaal twee mensen in de toiletruimte bent? Hier is desinfecterend materiaal aanwezig, zodat jij ook alles netjes kunt achterlaten voor de volgende gast.

Wel of geen mondkapje?

Wij volgen de landelijke richtlijnen, zodra de maatregelen dit vragen, vragen we je om een mondkapje te dragen wanneer je door het gebouw loopt. Je kunt het afdoen als je gaat zitten. Ben je een mondkapje vergeten? Dan kun je er één kopen bij de kassa. Is het dragen van een mondkap volgens de richtlijnen niet nodig? Dan is dat ook niet nodig in ons gebouw.

Looproute

Tijdens je theaterbezoek houden we zoveel mogelijk rekening met de 1,5 meter afstand. Je wordt gevraagd 1,5 meter afstand van medebezoekers en medewerkers te houden (de mensen uit jouw huishouden uitgezonderd).

Garderobe

Onze garderobe is nog gesloten. Je kunt je jas meenemen naar de zaal.

Plek in de zaal

Het kan zijn dat je een toegangskaart hebt, zonder vaste stoel of plek die je kunt reserveren. In dat geval vertellen we je bij binnenkomst op welke stoel je plaats mag nemen. De plek wordt toegewezen afhankelijk van het aantal personen per reservering.


Pauze

De voorstellingen zijn voorlopig even zonder pauze. Hiermee voorkomen we wachtrijen en loopbewegingen door het gebouw.

Café

Ons café is geopend voor een drankje voorafgaand en na afloop van de voorstelling. We vragen je wel om te gaan zitten wanneer je je drankje nuttigt. Verspreid door ons gebouw zijn voldoende zitplaatsen gecreëerd, waarbij voldoende afstand bewaard kan worden.