Hexagon Ensemble - Dagboek van een cello

Info & Tickets
Datum
Za 18 februari
Aanvang
20:15 uur
Prijs
€ 24,00
Locatie
Theater Cultura
Genre
Theater
Afbeelding: De-wonderbaarlijke-Reis-041a-1 - kopie

Dagboek van een cello |  verteller Maartje van Weegen | verhaal Joost Galema

regie Christine Ewert | Musici Timora Rosler en het Hexagon Ensemble

‘Dagboek van een cello’ is het nieuwe multidisciplinaire programma van het Hexagon Ensemble en beschrijft de reis van een cello, gebouwd rond het jaar 1660, door de tijd en door Europa. Een prachtig, spannend en leerzaam verhaal voor jong en oud. Naar een idee van Marieke Stordiau, fagottist van het Hexagon Ensemble.

‘In de lente zingen we, in de zomer fluisteren we, in de herfst huilen we en in de winter zwijgen we.’ Nadat een middeleeuwse minstreel onder zijn takken gezongen heeft, droomt een boom ervan om muziek te maken. Op een dag legt de beroemde instrumentenbouwer Stradivari zijn oor tegen zijn schors en zaagt uit het hart van de boom de ziel van een nieuwe cello. Het instrument wil graag de mensenwereld en de emoties die zij in hun muziek leggen, leren begrijpen.

En hij begint aan een eeuwenlange ontdekkingsreis. De jonge cello voelt het ongeduld en de opwinding van de kinderen die de noten van Vivaldi studeren in het weeshuis in Venetië. Hij hoort hoe Haydn vertelt over het heelal dat hij in Londen door een telescoop heeft gezien en leert dat onze wereld er maar één van vele is. Hij ontdekt de euforie en het verdriet van de liefde. Hij maakt kennis met muziek die voelt als thuiskomen. Maar ook aan wreedheid en oorlog ontsnapt hij niet. De cello kan zich blijven verwonderen over de mensen en de gebeurtenissen die in zijn leven als voorbijgangers komen en gaan.

Met muziek van onder anderen Vivaldi, Bach, Haydn, Brahms, Rachmaninov, Glazoenov, Britten en Schumann.

Klassiek concert in de serie Proefkamermuziek. Inleiding 19.30 uur. Leerlingen van het Muziekplein Ede verzorgen het voorprogramma met een voor deze gelegenheid gecomponeerd arrangement met fragmenten uit vier eeuwen muziek o.l.v. Yvonne de Winter.

Goed nieuws!

Per 1 februari ruimere openingstijden van de Bibliotheek Cultura Ede

Maandag t/m vrijdag: 11.00 tot 20.00 uur
Zaterdag: 11.00 tot 17.00 uur

De openingstijden van de bibliotheekfilialen blijven ongewijzigd.