JOHAN GOOSENS | VLAM (TRY-OUT)

Info & Tickets
Datum
do 07 december
Aanvang
20:15 uur
Prijs
€ 18,50
Locatie
Theater Cultura
Genre
Cabaret
Afbeelding: JohanGoossens-VLAM-staand-webRGB

Van ROC naar VLAM! Cabaretier en ROC- docent Johan Goossens gaat zich volledig richten op cabaret

Johan Goossens stopt met lesgeven. De cabaretier maakte tot nu toe vier theaterprogramma's en twee columnbundels waarin zijn werk als leraar op een ROC een rode draad vormde. Johan schreef de bestseller Wie heeft er wel een boek bij zich?. Johan gaat zich nu volledig richten op zijn nieuwe cabaretshow VLAM. Johan kondigde dit bericht aan op zijn facebookpagina.

Johan:  “ De afgelopen jaren heb ik optreden en lesgeven gecombineerd. Dat was niet altijd makkelijk, vooral als ik weer eens laat thuis kwam en dan 's ochtends vroeg voor de klas moest. Maar lastiger nog dan de praktische kant van de zaak, zijn de rollen die zo verschillend zijn. Leraar is een vak waarbij je door je positie en verantwoordelijkheid beter niet voortdurend met je privé-beslommeringen te koop kunt lopen. Maar als je als cabaretier een mooi programma wilt maken, doe je dat juist wel en belicht je al je menselijke zwakheden, of althans ik wel. Ook in mijn volgende programma VLAM doe ik dat, in de hoop vanuit het persoonlijke iets universeels te maken wat aanspreekt”

VLAM gaat over de vuur van de liefde, de passie en natuurlijk: seks. En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Toen een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. Maar de reacties waren zo unaniem lovend dat hij niet meer terug kan. Hij vindt het ook belangrijk: ‘Seks is een lastig onderwerp, waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik wel proberen.’