Afbeelding: FullSizeRender2

Oma’s breien volledige decor van familievoorstelling ‘Superoma’

15-8-2017

Voor de familievoorstelling Superoma (6+) zijn oma’s uit Amsterdam Noord druk bezig met het breien van het volledige decor, waaronder stoelen, telefoons en grasmatten! Elke maandagavond komen de oma’s van het BREIproject in Amsterdam samen om het hele decor voor de voorstelling af te krijgen.. Een met de hand gebreid decor wordt een gezamenlijk kunstwerk: je gaat voelen dat zoveel handjes een bijdrage hebben geleverd.

Het verhaal van opa en oma
Superoma, van Anne Maike Mertens en STIP Producties brengt een ode aan alle oma’s en opa’s. Anne Maike vertelt: “ Mijn eigen oma is een paar jaar geleden overleden. Ik dacht, ik heb toch spijt dat ik haar niet meer heb gevraagd. Haar beter heb leren kennen. Ik zou graag kinderen aanmoedigen hun opa’s en oma’s beter te leren kennen, vragen hoe het rook vroeger, hoe zagen de straten eruit, wat deed je als je thuis kwam van school, waar geloofde je in, wat voor kleren had je aan, wanneer was je voor het eerst verliefd, wanneer wist je wat je later wilde worden?”

Afbeelding: FullSizeRender1

Over de voorstelling:
Lola’s oma is altijd moe, vergeetachtig en langzaam. Maar waarom is oma’s haar soms zo ontploft en waarom zit ze zo vaak aan de dikke grijze haar op haar kin? Als er boeven door de straat rennen, kan oma niet meer doen alsof. Ze pakt vliegensvlug haar Superoma-cape en trekt ten strijde. Dan ziet Lola haar ware oma, de langzaamste maar sterkste superheld ter wereld!. Een vrolijk, muzikaal, gebreid superheldenverhaal dat een ode brengt aan alle oma’s.

Gratis workshop na afloop
Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen gratis deelnemen aan een leuke workshop van Cultura ‘Superhelden maken’.

De familievoorstelling Superoma speelt op zaterdag 7 oktober in Cultura om 15:00 uur.

RESEVEREN    FILMPJE