Afbeelding: Nieuw Familie-20--20STAAND-20--20Copyright-20Noah-20Valentyn

Sanne Vogel Nieuwe Familie

19-10-2017

Op vrijdag 20 oktober speelt in Cultura de toneelvoorstelling Nieuwe Familie van theatermaakster en actrice Sanne Vogel, samen met twee Syrische vluchtelingen Muayad Hilamia en Amir Namou.

Geïnspireerd op het verhaal van Sanne, Muayad en Amir heeft Cultura in samenwerking met Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede (CVVE), De Ploech en Vluchtelingenwerk Ede, fotoportretten gemaakt van Edenaren. “Nieuwe Familie is een voorstelling waarin een actueel maatschappelijk thema wordt behandeld én waarin op een positieve manier wordt belicht dat ontzettend veel mensen zich inzetten voor elkaar en voor onze maatschappij. Wij willen laten zien dat dit ook in Ede gebeurt” geeft Cultura aan. Op de avond van de voorstelling wordt een expositie vertoond van een tiental portretten van koppels, bestaande uit vluchtelingen en hun Edese maatjes. De portretten geven een prachtig beeld van de vriendschappen en relaties die tussen deze maatjes zijn ontstaan. De foto’s zijn gemaakt Arjan van Bruggen van Fotostudio Arjan van Bruggen met hulp van zijn Syrische assistent Kais Jafar. De portretten zullen van 11 december 2017 tot en met 6 januari opnieuw te zien zijn in de galerie van Cultura.

Daarnaast heeft Stichting Sabiel uit Ede, Edenaren uit verschillende culturen bereid gevonden om speciaal voor deze avond lekkernijen te maken en uit te delen aan de bezoekers van de voorstelling. En wil je na deze voorstelling napraten over wat je geraakt heeft? Dan kan je op maandagavond 23 oktober van 19.30-21.00 uur terecht bij Zingesprek (Silva Sanat, Stationsweg 60, Ede). Op deze avond wordt al pratend en spelend onderzocht wat de voorstelling teweeg heeft gebracht en wat het betekent voor de omgang met een ander in onze Edese samenleving.