ALEXANDER CONSORT & Tineke Rosenboom

Info en tickets
DatumZa 13 mei 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 28,00
CJP € 25,00
Student € 10,00
Bestel kaarten
Händelprogramma
Info en tickets
DatumZa 13 mei 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 28,00
CJP € 25,00
Student € 10,00
Bestel kaarten
ALEXANDER CONSORT & Tineke Rosenboom HändelprogrammaZa 13 mei 2023 20:15 uur
Bestel kaarten
Over de voorstelling

Het Alexander Consort bestaat vanaf 2008 en verzorgt 2x per jaar een Bachcantateconcert in de Oude Kerk te Bennekom. Op deze dag voor moederdag klinkt er geen Bach, maar Händel.

Er is een keuze gemaakt aan muziek die op moeders met dochters en zonen slaat en dit is de rode draad in het programma.

Tineke Roseboom zal een aantal opera-aria's zingen, virtuoos of ingetogen. Met haar unieke stemgeluid weet ze haar luisteraars te boeien en te ontroeren.

Het instrumentaal ensemble speelt o.a. een Concerto grosso en een Triosonate. Muziek die we live niet meer zo vaak horen en die zeer de moeite waard is.

De zangers van het Alexander consort zijn in samenspel met het orkest o.a. te horen een van de Coronation Anthems : "My heart is inditing". Een heerlijk stuk Händel, waarvan het laatste deel de luisteraar vast bekend in de oren zal klinken.


VOORPROGRAMMA 'Meesters & Gezellen'

Voorafgaand aan het concert ben je welkom bij de gratis inleiding vanaf ongeveer 19:30 uur. De inleiding bij dit concert bestaat uit een voorprogramma van het harpensemble o.l.v. Saskia van Hattem van Muziekplein Ede.


Over Meesters & Gezellen

Muziekplein Ede verzorgt een serie voorprogramma’s bij diverse concerten in Cultura onder de titel ‘Meesters & Gezellen’. In het Muziekplein werken professionele muziekdocenten met veel plezier, inzet en vakmanschap samen. Via hun zelfstandige lespraktijken geven ze muziekles en begeleiden zij samenspel en ensembles.

Gewoonlijk treden alleen leerlingen veelal voor eigen publiek op, maar in deze serie ‘Meesters & Gezellen’ presenteren docenten zich samen met hun leerlingen.In diverse samenstellingen en met verschillende instrumenten geven zij voorafgaand aan de voorstelling een muzikale impressie.

SERIEKORTING CULTURA KLASSIEK

Stel uw eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvangt u € 5,- korting per concert. Kijk hier voor meer informatie en bestellen van een serie.