BAROKOPERA AMSTERDAM

Info en tickets
DatumZa 21 januari 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 28,00
CJP € 25,00
Bestel kaarten
Reis naar de maan
Info en tickets
DatumZa 21 januari 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 28,00
CJP € 25,00
Bestel kaarten
BAROKOPERA AMSTERDAM Reis naar de maanZa 21 januari 2023 20:15 uur
Bestel kaarten
Over de voorstelling

Een sprookjesopera met liefdesdrama, humor en acrobatiek

Reizen door de ruimte spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Zo was Jules Verne in 1875 al een gevierd man in Parijs met succesboeken als ‘Van de aarde naar de maan’ en ‘De reis om de maan’. In datzelfde jaar pakte ook Jacques Offenbach het onderwerp op en bracht hij met ‘Voyage de la lune’ maanreizen naar de operavloer. Het is een van de mooiste partituren van de Franse componist, die een onnavolgbaar talent voor luchtigheid en gevoelige melodieën had, over een tomeloze positieve energie beschikte en een eigenzinnige kijk op de liefde had.

BarokOpera Amsterdam pakt Offenbachs komische en spectaculaire ruimte-opera op en vertaalt het werk naar het hier en nu in ‘Reis naar de Maan’, waarin een verwende prins naar de maan reist en daar als een blok valt op Fantasia.
Voor de creatie van een universum zonder zwaartekracht werkt het gezelschap nauw samen met het Belgische acrobatenduo Vilja, dat garant staat voor adembenemende scènes. Laat je door een uitgebreide cast van operazangers, instrumentalisten en acrobaten meevoeren naar een universum zonder zwaartekracht in Offenbachs feestelijke werk.

muziek: Jacques Offenbach | artistieke en muzikale leiding: Frédérique Chauvet | regie en choreografie: Bram de Beul | sopranen: Nathalie Denyft, Wendeline van Houten en Hansje van Welbergen | tenors: Mattijs Hoogendijk, Jacques de Faber | bariton: Pieter Hendriks | kostuums en decors: Lieven Baert en Sacred Places | dans en acrobatiek: Vilja Duo | Instrumentaal. Ensemble BarokOpera AmsterdamSERIEKORTING CULTURA KLASSIEK

Stel uw eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvangt u € 5,- korting per concert. Kijk hier voor meer informatie en bestellen van een serie.

Trailer en Scenefoto's

Anderen bekeken ook