CAMERATA TRAJECTINA

Info en tickets
DatumZa 17 december 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 28,00
CJP € 25,00
Bestel kaarten
Cationes Natalitiae | Kerstshow
Info en tickets
DatumZa 17 december 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 28,00
CJP € 25,00
Bestel kaarten
CAMERATA TRAJECTINA Cationes Natalitiae | KerstshowZa 17 december 2022 20:15 uur
Bestel kaarten
Over de voorstelling

Wij houden van lage kunst met zijn liedjes van de straat, maar de hoge kunst met gecomponeerde liederen is ons net zo lief.

De roemruchte 17e eeuw laten wij, evenals andere perioden, instrumentaal en meerstemmig tot de verbeelding spreken. Van Sweelinck en Schuyt tot geuzenliederen en zeemansliedjes. Wij zijn het muzikale geheugen van Nederland.

In onze projecten belichten wij de muziek telkens in de context van een politiek, literair of kunsthistorisch thema; al dan niet in theatrale vorm. Wij combineren degelijk muziekwetenschappelijk onderzoek met stijlbewuste improvisaties en een speelse presentatie.

Camerata Trajectina laat je aan de hand van muziek kennismaken met belangrijke figuren en ingrijpende gebeurtenissen uit ons verleden; die hebben immers de loop van de geschiedenis tot op het heden bepaald.
Camerata Trajectina bracht de eerste Nederlandse opera,Bacchus, Ceres en Venusvan Johan Schenck, weer tot klinken. De Volkskrant noemde het ‘een blijde gebeurtenis ’en de opera ‘een feest’.

Kernleden van het ensemble zijn Saskia Coolen (blokfluit & viola da gamba), Nico van der Meel (tenor), Cassandra Luckhardt (viola da gamba), Constance Allanic (viola da gamba & harp) en Arjen Verhage (luit & citer).


INLEIDING

Voorafgaand aan het concert ben je welkom bij de gratis inleiding vanaf ongeveer 19:30 uur. De inleiding bij dit concert bestaat uit een gastoptreden van een master leerling met zijn of haar docent van het Muziekplein "Meesters & Gezellen", vandaag een blokfluitconsort o.l.v. Eric Fennis.


SERIEKORTING CULTURA KLASSIEK

Stel uw eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvangt u € 5,- korting per concert. Kijk hier voor meer informatie en bestellen van een serie.

IMG 0
Camerata Trajectina 0 Ensemble Green Room Creatives Sophie van Boven

Anderen bekeken ook