CAMERATA TRAJECTINA

Info en tickets
DatumZa 17 december 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 28,00
CJP € 25,00
Bestel kaarten
Cationes Natalitiae | Kerstshow
Info en tickets
DatumZa 17 december 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 28,00
CJP € 25,00
Bestel kaarten
CAMERATA TRAJECTINA Cationes Natalitiae | KerstshowZa 17 december 2022 20:15 uur
Bestel kaarten
Over de voorstelling

Wij houden van lage kunst met zijn liedjes van de straat, maar de hoge kunst met gecomponeerde liederen is ons net zo lief.

De roemruchte 17e eeuw laten wij, evenals andere perioden, instrumentaal en meerstemmig tot de verbeelding spreken. Van Sweelinck en Schuyt tot geuzenliederen en zeemansliedjes. Wij zijn het muzikale geheugen van Nederland.

In onze projecten belichten wij de muziek telkens in de context van een politiek, literair of kunsthistorisch thema; al dan niet in theatrale vorm. Wij combineren degelijk muziekwetenschappelijk onderzoek met stijlbewuste improvisaties en een speelse presentatie.

Camerata Trajectina laat je aan de hand van muziek kennismaken met belangrijke figuren en ingrijpende gebeurtenissen uit ons verleden; die hebben immers de loop van de geschiedenis tot op het heden bepaald.
Camerata Trajectina bracht de eerste Nederlandse opera,Bacchus, Ceres en Venusvan Johan Schenck, weer tot klinken. De Volkskrant noemde het ‘een blijde gebeurtenis ’en de opera ‘een feest’.

Kernleden van het ensemble zijn Saskia Coolen (blokfluit & viola da gamba), Nico van der Meel (tenor), Cassandra Luckhardt (viola da gamba), Constance Allanic (viola da gamba & harp) en Arjen Verhage (luit & citer).


VOORPROGRAMMA 'Meesters & Gezellen'

Voorafgaand aan het concert ben je welkom bij de gratis inleiding vanaf ongeveer 19:30 uur. De inleiding bij dit concert bestaat uit een voorprogramma van Hemiolas o.l.v. Eric Fennis van het Muziekplein Ede: Hemiolas brengt ‘Schoonheid uit de 16e eeuw’

Hemiolas bestaat uit; Merel de Bruin, Mieke de Bruijn, Barbara Borkent en Mareike van der Keur o.l.v. Eric Fennis; blokfluitist en ensemble coach.

Vier frisse jonge vrouwen met jarenlange blokfluitervaring brengen consortmuziek uit de buurlanden van ‘de Nederlanden’. Met o.a. werk van de Duitse componist Johann Hermann Schein, de Engelsman William Byrd en de Vlaming Pierre Phalèse.

Verstilde samenklanken afgewisseld met flitsende dansen maken dat de muziek van een tijdloze schoonheid is en niet voor niets meer dan vier eeuwen heeft overleefd.

Over Meesters & Gezellen

Muziekplein Ede verzorgt een serie voorprogramma’s bij diverse concerten in Cultura onder de titel ‘Meesters & Gezellen’. In het Muziekplein werken professionele muziekdocenten met veel plezier, inzet en vakmanschap samen. Via hun zelfstandige lespraktijken geven ze muziekles en begeleiden zij samenspel en ensembles.

Gewoonlijk treden alleen leerlingen veelal voor eigen publiek op, maar in deze serie ‘Meesters & Gezellen’ presenteren docenten zich samen met hun leerlingen.In diverse samenstellingen en met verschillende instrumenten geven zij voorafgaand aan de voorstelling een muzikale impressie.


SERIEKORTING CULTURA KLASSIEK

Stel uw eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvangt u € 5,- korting per concert. Kijk hier voor meer informatie en bestellen van een serie.

IMG 0
Camerata Trajectina 0 Ensemble Green Room Creatives Sophie van Boven

Anderen bekeken ook