CAMERETTEN FESTIVAL (UITVERKOCHT)

Info en tickets
DatumDo 13 april 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 18,50
CJP € 15,50
Student € 10,00
Inschrijven voor wachtlijst
Finalistentournee 2022
Info en tickets
DatumDo 13 april 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 18,50
CJP € 15,50
Student € 10,00
Inschrijven voor wachtlijst
CAMERETTEN FESTIVAL (UITVERKOCHT) Finalistentournee 2022Do 13 april 2023 20:15 uur
Inschrijven voor wachtlijst
Over de voorstelling

De finalisten van Cameretten 2022 trekken langs theaters, poppodia en cultuurcentra om hun (prijswinnende) voorstelling aan jou te tonen.Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt.Tijdens deze avonden maken de cabaretiers hun debuut op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten.’

’Deze cabaretiers wonnen eerder Cameretten en hebben het pad geplaveid voor de volgende generatie aanstormende talenten:

Brigitte Kaandorp, NUHR (Niet Uit Het Raam), Plien en Bianca, Theo Maassen, Teeuwen en Smeenk, Eric van Sauers, Marc-Marie Huijbregts, Klaasen & Sandifort, Ronald Goedemondt, Daniel Arends, René van Meurs, Patrick Laureij, Janneke de Bijl en vele anderen.

Finalisten bekend

De finalisten hebben vanavond op de toppen van hun kunnen gespeeld en de verwachtingen waargemaakt. Het kiezen van de jurywinnaar was moeilijk,
maar uiteindelijk is er met overtuiging gekozen.

Joey & Dave - Verbrand je vingers niet

Twee broers die na het overlijden van hun ernstig zieke vader maar aan één ding konden denken: daar zit een voorstelling in! Hoe hiermee om te gaan? Moeten ze nu verdrietige foto’s delen? Of juist helemaal stil zijn? Mogen ze er grappen over maken?

De Jury: Joey & Dave zetten met hun programma over de dood van hun vader het publiek meteen op scherp. Het gebruik van de kist als personage is goed bedacht, het toont de creativiteit en het talent van beide jongens. Joey & Dave brengen energie mee én originele ideeën; het delen van een bitterbal krijgt een nieuwe dimensie. Tijdens de afscheidsspeech openen Joey & Dave terloops de deur naar ‘Breukelen’, volgens
de jury een kans voor nieuw en meer materiaal. Over het programma dat de broersvanavond speelden zegt de jury: dit smaakt naar meer!

Yunus Aktas - De Kennismaking

Een jongeman die probeert uit zijn comfortzone te stappen, maar merkt dat hij daardoor in situaties belandt waar hij geen controle over heeft.

De Jury: Yunus speelt in zijn programma de underdog, de loser en dat doet hij volgens de jury met verve. Zijn stijl is onderkoeld, hij oogt ontspannen en volledig in control. Yunus bezit een groot gevoel voor timing. Zijn grappen vallen stuk voor stuk en zijn verrassend raak. De jury ziet dat Yunus ervaring heeft als stand-up comedian; het is vakkundig en goed. Yunus heeft de lachers op zijn hand, hij is een innemende persoonlijkheid en zijn droogkomisch talent is groots.

Selma Visscher - Ik ben het maar

De in Groningen opgegroeide Selma Visscher leerde al vroeg het lokale mantra ‘nait soezen’. Oftewel: niet zeuren. Dus daarom doet ze dat zeuren nu maar in het theater. Met een doortastende onverschilligheid en sociaal ongewenste liedjes banjert ze de kleinkunstarena binnen. Want als je er nog over kunt zingen, dan valt het allemaal nog best mee.

De Jury: De verbindende factor van de voorstelling is Selma zelf. Ze schuwt niets. De jury vindt het
knap dat Selma een bepaalde ongemakkelijkheid durft te laten ontstaan en de anti-climax inzet als effectief middel. Daar is lef voor nodig. Het optreden van Selma is verfrissend. De jury prijst de gelaagdheid van de grappen. Het lied ‘Kijk naar mij’ maakt veel indruk. Hierin is Selma kwetsbaar, bijna verstild. In het programma zegt Selma dat ze bang is om zichzelf groot te maken. Hoe groot mág ik mijzelf maken, vraagt ze. De jury heeft daarop maar één antwoord: heel groot!

De winnaar van de juryprijs van Cameretten 2022 is Yunus Aktas!

Finalisten

Dave & Joey

Cameretten 0 (c)Anne van Zantwijk Joey Dave

Selma Visscher

Cameretten 0 (c)Anne van Zantwijk Selma Visscher

Yunus Aktas

Cameretten 0 (c)Anne van Zantwijk Yunus Aktas

Aftermovie Camerettenfestival