DE ANDERSONS | Keuze van Gastprogrammeur Johan

Info en tickets
DatumZa 30 april 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 19,00
CJP € 17,00
Een mooiere wereld
Info en tickets
DatumZa 30 april 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 19,00
CJP € 17,00
DE ANDERSONS | Keuze van Gastprogrammeur Johan Een mooiere wereldZa 30 april 2022 20:15 uur
Over de voorstelling

Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Astrid Lindgren, de beroemde vrijgevochten schrijfster, activiste en schepper van Pippi Langkous.

Het Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons wordt geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Na een succesvolle voorstelling i.s.m. Arjen Lubach, brengen ze nu ‘Een mooiere wereld’, met prachtige teksten van de bejubelde en met Griffels bekroonde schrijver Sjoerd Kuyper.


Hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario's? In ‘Een mooiere wereld’, vertellen en zingen De Andersons over het ontstaan en het groeien van hun liefde, tot die te groot werd voor twee en ze hun kleine Noah Ramses op de wereld zetten. En met hem kwamen de grote vragen. Hoe kunnen we de wereld een beetje mooier maken? En wat voor mensen moeten we zijn of worden om dat te kunnen?

De Andersons gaan te rade bij Astrid Lindgren, de enige echte koningin die Zweden ooit heeft gehad, die tijdens haar leven duizenden kinderen en volwassenen troost en moed schonk en daarmee na haar dood niet is opgehouden. Haar geest zwiert nog rond en plant wijze en opstandige sprookjes in de hoofden van mensen die op zoek zijn naar wat werkelijk van waarde is. Een loodzware voorstelling? Nee. Veel vaker dan je zou vermoeden wordt er uitbundig gelachen. En omdat er in ‘Een mooiere wereld’ geen woord wordt gelogen, vertellen De Andersons niet alleen hun verhaal, maar dat van ons allemaal: van jonge ouders, grootouders, van iedereen die ooit kind is geweest.

Reacties

'Een mooiere wereld' is niet alleen een zoektocht naar een mooiere wereld, het ís een mooiere wereld. Eén waarin je je kunt onderdompelen en waaruit je geïnspireerd en gelouterd weer bovenkomt. Een prachtig en ontroerend avontuur.' - Katinka Polderman

Dit luisterrijke duo zingt de sterren van de hemel met hun liederen en verhalen.” - Hanneke Groenteman

“Een buiging en warme omhelzing voor De Andersons … en ze nou nooit meer vergeten.” Dieuwertje Blok


Keuze van Gastprogrammeur Johan

Dit concert is de keuze van Gastprogrammeur Johan Laffra.Wil jij ook zelf bepalen wie er op ons podium staat? Meld je dan aan als Gastprogrammeur van Cultura, en wie weet staat jouw keuze binnenkort ook op ons toneel.


Trailer

 DeAndersons EenMooiereWereld LindeDorenbos 0

Gastprogrammeur Johan aan het woord

 0