DE DANSERS | Keuze van gastprogrammeur Martijn

Info en tickets
DatumDo 12 januari 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 19,50
CJP € 16,50
Student € 10,00
Hold your horses
Info en tickets
DatumDo 12 januari 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 19,50
CJP € 16,50
Student € 10,00
DE DANSERS | Keuze van gastprogrammeur Martijn Hold your horsesDo 12 januari 2023 20:15 uur
Over de voorstelling
Hold Your Horses is een dansconcert over het verlangen naar houvast.

De Dansers vertellen hun verhaal met twaalf handen (inclusief bijbehorende lijven) en een paar gitaren. We zien handen vastpakken, misgrijpen, aanraken, wegvliegen, neervallen en aan gitaarsnaren plukken. We zien hartstocht en afstand. We zien het verstrijken van de tijd, vastgezet in een strak ritme. We zien mensen, soms dichtbij elkaar, soms eindeloos ver verwijderd. We zien geen paarden, al voelen we ze wel. We zien niet de grillige wereld waar we maar geen grip op krijgen. We voelen hem wel door onze vingers glippen.

Hold Your Horses gaat over de drang om je aan iets of iemand vast te houden, in een wereld die steeds ongrijpbaarder wordt. Zes performers brengen de voorstelling tot leven met overgave en muzikaliteit.Hold Your Horseskent een spectaculaire, acrobatische bewegingstaal, maar raakt nooit de menselijke sensitiviteit kwijt. Als één lichaam bewegen de dansers in een onafgebroken flow, voortgestuwd door de live muziek van Guy Corneille vol meeslepende gitaarstukken en aangrijpende songs.

Een coproductie van De Dansers en Theater Strahl Berlin.

Keuze van Gastprogrammeur Martijn

Dit concert is de keuze van Gastprogrammeur Martijn Schoenmakers. Wil jij ook zelf bepalen wie er op ons podium staat? Meld je dan aan als Gastprogrammeur van Cultura, en wie weet staat jouw keuze binnenkort ook op ons toneel.

Trailer en scene foto's

Gastprogrammeur Martijn aan het woord

Anderen bekeken ook